Onze Gezellen verrast met Toon Beijer als hoofdtrainer

Onze Gezellen heeft overeenstemming bereikt met een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. De Haarlemse vierdeklasser is trots en gelukkig om te kunnen aankondigen dat Toon Beijer vanaf de zomer de selectie onder zijn hoede gaat nemen. Beijer volgt de in februari ontslagen Delano Snijders op.

Ervaring
De 66-jarige Toon Beijer heeft een enorme staat van dienst bij diverse betaalde en amateurclubs in zowel het binnen- als buitenland. Zo was hij in eigen land werkzaam bij onder andere De Graafschap, ADO Den Haag en Telstar en in China bij Qingdao Red Lions. En volgend jaar staat hij aan het roer bij vierdeklasser Onze Gezellen. “Ik werk veel op mijn intuïtie en gevoel. Onze Gezellen is een keurige club en ze hebben het goed voor elkaar. Het zijn aardige mensen die wat van hun club willen maken.”

Beijer stond de laatste jaren niet meer als trainer op het veld, totdat zijn zoon in mei vroeg of hij de JO19 van Velsen wilde gaan trainen. “Ik heb me laten strikken,” zegt Beijer goedlachs. “Maar voetbal is mijn passie en dan ga je daar toch weer helemaal in op.” Inmiddels kreeg hij de vraag om weer meer te gaan doen bij clubs in het buitenland en ook Tweede en Derde Divisie-teams toonden interesse. “Maar ik heb drie opgroeiende kinderen en mijn vrouw werkt veel, dus dat moesten we maar niet gaan doen. Ik ben hier in de omgeving eens goed om mij heen gaan kijken.”

Verbazing
De ervaren keuzeheer verbaast zich over het feit dat er een aantal clubs in de regio zijn waarbij de jeugdafdeling goed op poten staat en er op goed niveau gevoetbald, maar waarbij het eerste elftal achterblijft. “Hoe hoger je komt, hoe minder het niveau wordt. Ik vraag me af waardoor dat komt en denk dat ik met mijn kunde en ervaring daar een rol in kan gaan spelen. Onze Gezellen mist wat routine, maar misschien kunnen we wat spelers terughalen die ergens anders zijn gaan voetballen. Samen met de talenten die er al zijn en die gaan komen, willen we een stap gaan zetten. Het eerste elftal wordt mijn core business, maar we gaan eens kijken of we tussen het eerste, tweede en de JO19 wat chemie kunnen krijgen.”

“Toon Beijer is iemand met een uitstekende voetbalvisie gericht op het beter maken van spelers en de teams waarin zij spelen,” aldus voorzitter Hans Rutte. “Hij zal zich hoofdzakelijk met de eerste selectie bezighouden, maar zal met bijzondere belangstelling betrokken zijn bij de totale vereniging. Dit zal de verdere ontwikkeling van Onze Gezellen in de komende jaren alleen maar ten goede komen. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij onze voetbalorganisatie komt versterken. Het klikt tussen Onze Gezellen en Toon Beijer en we zijn ervan overtuigd daar de komende jaren de vruchten van te kunnen plukken,” besluit technisch bestuurslid Carl Beijer.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Telstar VVNH