Zondag 3e klasse C

Geen spektakel in Velserbroekse derby

Dit inhaalweekend stond de Velserbroekse derby weer op het programma. Deze keer leek het weer bijna weer roet in het eten te gooien, maar na zwaar overleg kon er toch gevoetbald worden. In een wedstrijd met weinig spektakel trok VSV aan het langste eind.

Tien minuten voor aanvang moesten de staf van beide clubs en het bestuur van de gastheren doorslag geven aan de arbiter over de doorgang van de wedstrijd. Nadat alle partijen hun goedkeuring hadden gegeven was de scheidsrechter overtuigd.

Het werd een druilerige middag in Velserbroek. Beide ploegen hadden niet echt de instelling om er een echte derby van de maken. Het was ook wel moeilijk voetballen met een straffe wind en een soppig veld. Op een enkele doelpoging van VSV na bracht het eerste kwart van de wedstrijd niet veel. Het was vooral zoeken naar de juiste speelwijze.

Net wanneer VVH Velserbroek in de wedstrijd begon te komen en wat meer lef toonde kreeg het de deksel op de neus. Een op het eerste oog simpele aanval van de thuisploeg zou makkelijk weggewerkt moeten worden door de verdedigers van de bezoekers. Hier bleken zij toch de grootste moeite mee te hebben. Zo kwam de bal zelfs voor de voeten van Rick Michielsen, die in de verre hoek zo Marco van den Boogaard kansloos liet.

Na de thee leek de ploeg van Jeroen de Vries snel terug in de wedstrijd te komen. Jeffrey Kors maakte zich breed en schoot vervolgens de 1-1 in de touwen. Scheidsrechter De Wit concludeerde na enig aandringen toch dat Kors een overtreding had begaan.

VSV kon de tweede helft geen rol van betekenis meer spelen. VVH Velserbroek leek gretiger, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kansjes. Zo zag Kors zijn poging gepakt worden door Folke Maenhout. Even later werd een voorzet van Kors nog getoucheerd door Sander Loogman, maar de bal landde op het doel in plaats van erin. Zo eindigde een natte winderige middag, met een leuke derby op het programma, in een saaie wedstrijd en een 1-0 overwinning voor VSV.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.