Oefenwedstrijden

Olympia Haarlem verslaat De Dijk in oefenduel

Olympia Haarlem speelde afgelopen zaterdag een oefenduel tegen hoofdklasser De Dijk. Na een 1-1 ruststand wonnen de Haarlemmers uiteindelijk met 1-4.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Bij vlagen was De Dijk de betere omdat Olympia Haarlem de grip op het middenveld niet altijd vast wist te houden. Na slecht uitverdedigen van Olympia kwam De Dijk op voorsprong. Niet lang hierna vond Max Ossendrijver met een lange bal Lionel Frederik. Hij gaf hem hard en laag voor het doel en gaf Faissal Benhaddi de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te werken.

De tweede helft wisselde Barry Tjeertes het een en ander op het middenveld. Hij wisselde onder andere Jeffrey van den Berg voor Edo Knol. Hierdoor kreeg Olympia meer grip op de wedstrijd en trok het de wedstrijd naar zich toe. Youssef Blel scoorde twee maal. Edo Knol bepaalde de eindstand op 1-4.

“Het was wel een aparte situatie. Je traint de hele week niet vanwege de maatregelen die nu gelden. En dan speel je tegen een hoofdklasser. En die versla je uiteindelijk redelijk makkelijk en dat laat toch maar weer zien waar we met de huidige selectie staan”, concludeerde een tevreden Barry Tjeertes.

Tekst: Danny Prinsen