Herstel Hillegom tegen Zwanenburg in MidWest Cup-wedstrijd

“Rechtzetten die zware nederlaag vorige week met 7-0 tegen koploper Fortuna Wormerveer”,  uitte trainer Ron Bouman. En dat deden de manschappen van Hillegom.

Twee nederlagen op rij ervoor want ze verloren ook al van LSVV met 2-3. Een licht herstel werd het gistermiddag na een krappe 3-2 winst. De eerste helft was nog redelijk maar in de tweede helft zakte Hillegom te ver terug als team.

Het belangrijkste is dat we weer winnen. Je moet er niet te lang bij blijven stilstaan en proberen de draad weer op te pakken. De jongens doen hun best. Tweemaal achtereen verliezen doet pijn en de grip op de aansluiting bovenin raken we kwijt. We hebben ons gerevancheerd voor ons mindere spel. Tijd voor revanche op onszelf in deze MidWest Cup-wedstrijd. Vorige week haalden zij  hun eerste overwinning binnen in de competitie. We waren dus gewaarschuwd. Goed voor hun vertrouwen maar zover lieten we het niet komen. De jongens waren nu op hun hoede kan ik je verzekeren.”

Duidelijke taal van trainer Ron Bouman. We miste vandaag de geblesseerde Jeroen Dedel. Een aderlating voor de jongens maar dat werd goed opgevangen.

In de eerste helft was Niels van Veen heel scherp en scoorde een hattrick. Voor rust scoorde Zwanenburg nog wel tegen en werd het nog spannend 3-1. In de tweede helft ging het niet meer van een leien dakje en was de wedstrijd rommelig te noemen. Zwanenburg kwam in de tweede helft nog wel terug tot 3-2 maar verder lieten de Hillegommers het niet komen. Hillegom gaat door de krappe winst naar de volgende ronde.

Hennie van de Weerd

De uitslagen van de MidWest Cup vind je op de toernooipagina.