AlgemeenOefenwedstrijden

IJmuiden winnaar Zilveren Trawler Toernooi, Velsen wint Hannie Spronk toernooi

Onder tropische omstandigheden werden er dit weekend 2 toernooien gespeeld met Stormvogels, Velsen, VSV za, VSV zo, IJmuiden, Velsen en EDO. De trainer/coaches gebruikten in de wedstrijden een groot aantal spelers maar of zij daarvan wijzer geworden zijn blijft de vraag.

Zilveren Trawler Toernooi

Bij Stormvogels speelde op zaterdag IJmuiden tegen Velsen. IJmuiden kreeg het niet te moeilijk tegen Velsen wat met nrs. 18 t/m 40 van de selectie aantrad. IJmuiden speelde alles door het midden en Velsen probeerde van achteruit op te bouwen maar dat lukte niet echt. Ruststand 2-0. Na rust probeerde Velsen nog wat tegengas te geven maar moest met 4-0 haar meerdere erkennen in IJmuiden.

Stormvogels speelde met een combinatie elftal tegen VSV (za) wat met bijna het complete basisteam aantrad. Stormvogels was voetballend de betere ploeg tegen de fysieke VSV-ers maar na een 1-1 ruststand liep VSV met een 2-3 winst van het veld. De strijd om de derde en vierde plaats ging dus Velsen en Stormvogels. Dat werd, mede door de warmte, een plichtmatige wedstrijd die Stormvogels met 2-0 won.

In de finale trad IJmuiden, met 2 ex eerste elftal spelers met daarom heen eerste jaars senioren, aan tegen VSV. In de beginfase bleek het jeugdige IJmuiden niet opgewassen tegen de ervaren VSV-ers maar herstelde zich al snel. VSV kwam tegen de verhouding in op 0-1 en dat was ook de ruststand. Na rust trok IJmuiden de wedstrijd naar zich toe en kwam op gelijke hoogte maar miste teveel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De strafschoppen serie was een prooi voor de IJmuidenaren en zij mochten zich winnaar noemen van het Zilveren Trawler Toernooi.

Hannie Spronk Toernooi

Bij Velsen was donderdag de voorronde van het Hannie Spronk Toernooi. Velsen was duidelijk een maatje te groot voor EDO. Velsen kreeg voor rust de nodige mogelijkheden om te scoren maar kwam niet verder dan 1-0. Na rust liep de Hoofdklasser uit naar 3-0. Tot tevredenheid van Martin Haar hield de verdediging de nul. Stormvogels trad aan tegen het zeer jeugdige VSV (zo) en had daar voor rust totaal geen problemen mee, 3-0. Na rust kwam VSV terug tot 3-2 en mocht Stormvogels van geluk spreken dat dit ook de eindstand werd.

Op zondag speelden  EDO en VSV de wedstrijd om de derde en vierde plaats. EDO was de betere ploeg hoewel het jonge VSV team voor de rust aanvallend erg sterk was maar dit niet in doelpunten kon uitdrukken. De ruststand was 2-1 en na rust gaf de ervaring van EDO de doorslag: 4-1.

In de finale was Velsen te sterk voor Stormvogels. Velsen voetbalde zeer opbouwend en via de snelle buitenspelers waren zij gevaarlijk. Stormvogels had een dubbeldeks bus geparkeerd voor hun uitstekend spelende keeper. Uit de vele kansen wist Velsen voor rust twee maal te scoren. Na rust scoorde Velsen nog twee keer en met de 4-0 wisten zij dit toernooi te winnen.