OefenwedstrijdenTweede Divisie

Koninklijke HFC grijpt tweede plek op sterk toernooi ADO’20

Koninklijke HFC heeft het Gerrit van Hooff toernooi zaterdag afgesloten met een tweede plek. Na de gewonnen eerste wedstrijd tegen ODIN’59 wachtte competitiegenoot AFC in de finale. De klasse van AFC’er Raily Ignacio zorgde voor de beslissing.

ODIN’59
Een aantal dagen voor de finale kwam de ploeg van trainer Gertjan Tamerus in actie tegen derdedivisionist ODIN’59. Net als een jaar eerder waren de Haarlemmers met 0-3 de sterkste. Nadat de Heemskerkers een grote kans ongedaan gemaakt zagen worden door Danny Hols, kwam Koninklijke HFC door een treffer van Feyo Glim aan de leiding. Een pijlsnelle counter werd daarna afgerond door Tim van Soest, waardoor de tweededivisionist met een 0-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon onstuimig met de nodige overtredingen en irritaties. Nadat scheidsrechter Koene de HFC-trainer gevraagd had Van Soest te wisselen – de spits had anders een rode kaart gekregen – en er vele wissels het veld in kwamen, bloedde het duel dood. Met nog een kleine twintig minuten te spelen bepaalde Robin Eindhoven de eindstand op 0-3.

AFC
In de finale van het toernooi ter ere aan de vorig jaar overleden teammanager Gerrit van Hooff trof Koninklijke HFC competitiegenoot AFC. Na een afwachtende openingsfase grepen de Haarlemmers het initiatief. Tim van Soest scoorde op zeer fraaie wijze de openingstreffer. Van zo’n 35 meter trof hij op schitterende wijze het Amsterdamse doel.

Kort na de rust kwam AFC op gelijke hoogte. Een ongelukkige handsbal in het eigen strafschopgebied werd bestraft door arbiter Bruggeling.  Jonathan Richards wist wel raad met het kadootje en schoot de bal achter doelman Tom Boks. In de slotfase gingen beide teams op jacht naar de zege. AFC-spits Raily Ignacio bezorgde de Amsterdammers de toernooizege. Op onnavolgbare wijze passeerde hij op de achterlijn zijn tegenstander om daarna de bal met een lob over Boks het doel in te werken. HFC liet de laatste kans van de wedstrijd onbenut, waardoor de Haarlemmers genoegen moesten nemen met de tweede plek in de eindrangschikking.