Zaterdag 4e klasse C

Olympia Haarlem freewheelend naar eerste periodetitel

In de zaterdag vierde klasse C staat er geen maat op nieuwkomer Olympia Haarlem. Het elftal van trainer Barry Tjeertes maakt de verwachtingen volledig waar. Door een 5-1 overwinning op Velsenoord is zelfs de eerste prijs van het seizoen gewonnen zonder puntverlies.

“Het is mooi om te laten zien waar wij staan, maar ik hecht niet zoveel waarde aan een periodetitel. Wij willen gewoon kampioen worden,” aldus Tjeertes. Een terechte mening, want tot dusver is zijn ploeg nog niet in verlegenheid gebracht door een tegenstander. “Wij gaan echt nog wel een keer tegen een gelijkspel over nederlaag aanlopen, maar ik ben ervan overtuigd dat wij in deze competitie geen vier duels gaan verliezen.”

Velsenoord kon tegen Olympia Haarlem een helft meekomen. In de twaalfde minuut opende Joey Salden de score. Na een fout in de verdediging van de Haarlemmers kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte: 1-1. Angelo Holthuis bepaalde de ruststand op 2-1.

In de rust bracht Tjeertes Karim Saaliti in. Volgens de trainer bracht dat de kentering in de wedstrijd. Saaliti onderschepte als snel een bal op het middenveld, waarna hij Holthuis alleen voor de doelman van Velsenoord zette. Holthuis stiftte de 3-1 binnen. Een minuut later scoorde Salden de 4-1. In de slotfase werd de eindstand op het scorebord gezet. Faissal Benhaddi zorgde voor de 5-1.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.