VSV pas laat op toeren

‘’Hoe groot moet dat doel zijn?’’, vroeg een VSV-supporter zich halverwege de tweede helft af. Hij zag de ploeg van Paul Meinders prima voetballen, maar vooral veel kansen missen. Pas in het laatste kwartier kon VSV afstand nemen van de stug verdedigende nummer vier van de ranglijst, VEW. Max Hummel, Roy Penders en Jorian Faassen mikten eindelijk eens tússen de palen en bezorgden de thuisploeg een verdiende 3-0 overwinning.

Vooraf zagen beide trainers het belang van deze wedstrijd heus wel in. VEW-coach Jerry Verschoor hoopte op een positieve reactie na vorige week, toen zijn elftal maar net kon winnen van laagvlieger UNO. En volgende week wacht de topper tegen HBC. Dus een goed resultaat tegen VSV zou VEW mooi uitkomen. ‘’Maar dan moeten mijn spelers er wel vol voor gaan. In deze klasse gaat het nooit gemakkelijk’’, vond Verschoor. Ook Paul Meinders vond dat zijn team er vandaag én volgende week moest staan. Dan wacht Atletico Amsterdam en met twee goede resultaten zou VSV uitstekende zaken doen. ‘’Verdedigend hebben we het de laatste tijd goed voor elkaar, wij krijgen weinig tegen, dus moeten we voorin scherp zijn.’’

Dat was VSV niet. De ploeg voetbalde goed, creëerde genoeg kansen, maar scoren zat er niet in. Roy Penders was wel heel dichtbij, maar zijn schot caramboleerde via de onderkant van de lat weer het veld in. Een poging van Raymond Barends smoorde in een woud van VEW-benen en ook de vrije trappen en corners leverden geen doelpunten op. VEW hanteerde voornamelijk de lange bal op de sneller voorwaartsen, maar kon ook maar mondjesmaat gevaarlijk worden. Robin Peters was nog het dichtstbij, maar zijn schot was te zacht en kon makkelijk gepakt worden door VSV-keeper Mario Veldt. Wel verdiende hij eigenlijk een strafschop, toen hij halverwege de eerste helft omvergekegeld werd in het VSV-penalty-gebied. Maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter zag het anders.

Na rust was de eerste kans weer voor VEW. De inzet van Jordy de Gier ging er echter niet in. Daarna was het louter VSV wat de klok sloeg. Raymond Barends, Patrick Swanink en Wesley van der Wal lieten de grootste kansen onbenut. Toen ook invaller Geoffrey Bertholee een kwartier voor tijd vrij voor de goal overkopte leek de wedstrijd op 0-0 uit te gaan draaien. Maar de goed spelende Max Hummel dacht daar net even anders over . Een gesmoorde poging van Raymond Barends belandde bij Hummel in de buurt, die met een rake kopbal eindelijk VEW-doelman Jelle de Vries het nakijken gaf. Daarmee was meteen de ban gebroken. Roy Penders kopte een scherpe hoekschop van Roy de Wit bekwaam binnen en vlak voor het laatste fluitsignaal mocht Jorian Faassen een zelf opgezette aanval bekronen met de 3-0.

Daarmee kreeg VSV wat het toekwam. En kan de ploeg met het nodige vertrouwen de volgende topper, in Amsterdam, tegemoet zien. VEW daarentegen zal een list moeten verzinnen om volgende week HBC aan te kunnen. ‘’De beste ploeg heeft vandaag gewonnen”, erkende Jerry Verschoor.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom