Zaterdag 4e klasse C

Nou, dat was het dan

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, één van de vierentwintig om de competitie vol te maken. Maar vaak toch de meest emotionele van het jaar. Zo ook voor Ger Boeske, de trainer van VVH Velserbroek. Volgend seizoen gaat hij zijn ‘vertrouwde’ rol in het bestuur van de club vervullen, nu speelden zijn pupillen voor de laatste keer onder zijn coachende leiding. Dat deden ze goed: VVH won met 4-1 van Waterloo.

En dus kregen al zijn spelers na afloop een warme hand en een oprecht momentje van Boeske. Spelers die van de laatste wedstrijd een memorabele maakten. Wat te denken van Jeffrey Kors. In de vierde minuut en in de dertigste minuut zag de aanvoerder dat de Waterloo-doelman iets te ver voor zijn doel stond. Bij beide gelegenheden toonde Kors zijn kwaliteit en met twee prachtige lobs maakte hij twee prachtige doelpunten. Daar tussendoor scoorde Jordi Hurkmans een knap doelpunt door precies op de juiste plek te staan bij een mooie aanval over rechts. En dan miste de thuisploeg ook nog de nodige kansen. Mark van der Werff, Robin Zeeuw en Jordi Hurkmans hadden VVH Velserbroek aan nog meer doelpunt kunnen en misschien wel moeten helpen. Dat deden ze niet waardoor de rust bij een 3-0 stand bereikt werd.

Waterloo speelde overigens helemaal niet slecht. De ploeg uit Driehuis combineerde naar hartenlust, waarbij vooral Raoul van den Berghe en Mick Dekker positief opvielen. Dat leidde ook tot kansen: Ian Hille kreeg twee riante mogelijkheden, maar hij wilde er gewoon niet in voor de bezoekers. Tót de invaller-doelman aan VVH-zijde zich vergaloppeerde bij het uitverdedigen een kwartiertje na rust. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van Van den Berghe die van eigen helft uithaalde en de bal beheerst in het lege VVH-doel deponeerde: 3-1.

Dat wakkerde het vuur nog even aan bij Waterloo. Ben Bakker werd nog een paar keer zeer gevaarlijk, maar ook hij moest zich gewonnen geven toen VVH Velserbroek een kwartier voor tijd de 4-1 maakte. Na een knap uitgespeelde aanval stond Nick Gruijters op de juiste plek om af te drukken.

En zo eindigde het seizoen voor VVH met een ruime overwinning op Waterloo en het nodige bier op het terras . ,,Ik heb een fantastisch jaar beleefd met deze groep’’, vond Ger Boeske die volgend seizoen opgevolgd wordt door Ronald Vader. ,,Het is een echt team dat veel voor elkaar overheeft. Dit was het dan.’’ Zelf zal Boeske het niet toegeven, maar in die laatste woorden klonk toch wel wat weemoed. Want stiekem zal hij het coachen volgend jaar best wel gaan missen.

Tekst en foto: Marcel Akerboom