Zondag 3e klasse C

Olympia Haarlem en Schoten delen punten in derby

In de zondag derde klasse C vinden we vier teams terug die wij volgen. Toevalligerwijs speelden de clubs dit weekend tegen elkaar en kreeg Olympia Haarlem bezoek van Schoten. Beide teams bevinden zich keurig in het linker rijtje. Schoten heeft dit seizoen slechts twee duels verloren, maar speelde er al zes gelijk. Olympia presteerde wisselvallig, maar trainer Jeroen de Vries lijkt het lek de laatste weken boven te hebben.

Schoten kreeg deze week een nieuwe domper te verwerken. Nadat eerder dit seizoen aanvaller Sjoerd Auwerda een zware knieblessure opliep, was deze week middenvelder Alpay Kilic aan de beurt. Het 19-jarige talent ligt er naar verwachting een tijd uit door eveneens een knieblessure. Een fikse tegenvaller voor trainer Jasper Ketting, want beide spelers brengen veel creativiteit in zijn ploeg.

Voor het duel bij Olympia Haarlem had de trainer basisplaatsen gereserveerd voor de rappe Dylan Speelman en Terence van Kampen. Beide spelers zijn niet de grootste qua postuur, maar waren wel van grote waarde voor Schoten. Binnen tien minuten schoot Speelman na een prima actie de 0-1 tegen de touwen en even later was het Terence van Kampen die voor de 0-2 zorgde. Een schot van de zijkant was onhoudbaar voor Olympia-doelman Monne van Egmond.

Olympia - Schoten - Voetbal in Haarlem
Nick van der Zwaan (6) in duel met Marlon Burggraaf. (Foto: Franklin van der Erf)

Olympia Haarlem was zoekende, maar kreeg steeds meer vat op het spel. Vlak voor rust kon Dwayne Wondel alleen op Schoten-doelman Remy Heruer af. Heruer wist zijn doel schoon te houden ten koste van een hoekschop. De aanvoerder van Olympia, Steve Olfers, kon daarna met zijn hoofd de afgeslagen hoekschop tot doelpunt promoveren.

Na de rust was het Olympia dat de macht in handen had. Schoten werd naar achteren gedrukt en de gelijkmaker hing in de lucht. Donovan Mijnals was uiteindelijk de man van de 2-2. Olympia had daarna nog een half uur om de score in het voordeel te beslechten. Ondanks een behoorlijk aantal kansen lukte dit niet. Olympia Haarlem had zelfs nog het geluk aan de zijde toen Aron Apetz vlak voor tijd met een schot de 2-3 leek te maken. De scheidsrechter beoordeelde echter de positie van Lennaert Stuur als hinderlijk buitenspel, waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Door het gelijkspel bevindt Olympia Haarlem zich op de vierde plek. Volgende week moet de ploeg van Jeroen de Vries op bezoek bij koploper Weesp. Schoten staat een plek lager dan de tegenstander van vandaag met twee punten minder. VVA/Spartaan is over een week de tegenstander.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.