Zondag 3e klasse C

Frustraties zetten toon bij Bloemendaal – United/DAVO

Bloemendaal en United/DAVO openden de tweede seizoenshelft van de derde klasse C met een slecht duel. Bij BVC won de thuisploeg verdiend met 2-0, maar na afloop werd enkel de tweede helft besproken. Terecht, want met 2 goals en 2 rode kaarten gebeurde daarin genoeg.

Beide coaches verschenen met verschillende wijzigingen in de basiself vergeleken met de laatste wedstrijden voor de winterstop. Frank Drogtrop posteerde collega-trainer Tim Joon achterin bij Bloemendaal en dat zorgde voor de nodige rust. United/DAVO-trainer Sjoerd Hamann kon geen beroep doen op aanvoerder Barry Tjeertes, waardoor Jay Kroon zijn vertrouwde positie centraal achterin weer kon innemen.

In het eerste bedrijf viel er voor het handjevol toeschouwers niet veel te genieten. Beide teams konden medespelers maar moeilijk vinden. Grote kansen waren er nauwelijks te zien, op de kopbal in de derde minuut van Daan Geldermans na. Hij kopte de bal bij de tweede paal goed naar beneden, echter belandde zijn inzet op de paal. Verder waren er veel irritaties te bespeuren, waarbij soms ook het nodige fysieke geweld aan te pas kwam. Harde tackles, bizar taalgebruik en zelfs slaande bewegingen werden op dat moment nog door de laat ingevlogen arbiter getolereerd.

Vooral de thuisploeg probeerde de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. De bal ging iets sneller rond en dat resulteerde in de tweede minuut al in een kans voor Melvin Jordaan. De centrumspits kwam echter net een stap te kort om de bal van dichtbij te kunnen binnenwerken. United/DAVO probeerde met werklust Bloemendaal van het spel te brengen, maar keken na een dik uur spelen toch tegen een achterstand aan. Een ongelukkige bal van doelman Vincent Hofman belandde uiteindelijk bij Joost van de Boogaard. De vleugelaanvaller liet Hofman met een laag schot kansloos, 1-0.

Daarna kwamen de frustraties om de hoek kijken. De scheidsrechter liet veel doorgaan en dat was tegen het zere been van met name de bezoekers. Nadat Tim Joon een overtreding had begaan op Santino Nelissen, kon de middenvelder van United/DAVO zijn handen niet thuishouden en gaf Joon een tik op zijn lip. Het gevolg: een bloedlip voor Joon en een terechte rode kaart voor Nelissen. Met een man minder trokken de bezoekers wel nog ten strijde om een gelijkmaker te forceren, maar Bloemendaal-doelman Joost Breed werd geen enkele keer echt getest. Het gevaar van corners en vrije trappen maakte hij vrij eenvoudig onschadelijk.

In de laatste vijf minuten gebeurde er nog genoeg. Eerst stond Friso de Jager aan het einde van een schitterende aanval via diverse schijven, waardoor hij de 2-0 op het scorebord kon zetten en de wedstrijd besliste. Het absolute hoogtepunt van de middag. Kort daarna volgde er een dieptepunt. De scheidsrechter wuifde een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Bloemendaal weg, waarna Melvin Halsema zijn frustraties niet onder controle had. Met keiharde charge haalde hij zijn gram bij een tegenstander. Ook Halsema kon vroegtijdig gaan douchen.

Al met al een vervelende middag voor United/DAVO. Nelissen en Halsema zullen er de komende wedstrijden niet bij zijn, terwijl er voor de ploeg van Sjoerd Hamann belangrijke duels aankomen. ZSGOWMS, VVH Velserbroek en Spaarnwoude zijn de eerstvolgende tegenstanders. Bloemendaal nadert de kop in de derde klasse C. De achterstand op nummer drie Sporting Martinus is geslonken naar 2 punten.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.