Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Bloemendaal zet weg omhoog in

DoorRedactie

feb 26, 2019
Bloemendaal-Voetbal-in-Haarlem

In de zondag derde klasse C lijkt Bloemendaal op tijd de zaakjes voor elkaar te hebben. Na de eerste seizoenshelft gebivakkeerd te hebben onderaan de ranglijst, is de weg omhoog ingeslagen. Na een evaluatie tussen het bestuur en het trainersduo Tim Joon / Frank Drogtrop zal de eerstgenoemde niet meer opgesteld worden als speler. De beslissing lijkt effect te sorteren, want voor de MidWest Cup werd eersteklasser Velsen verslagen, er volgde een knap gelijkspel tegen HBC en nu werd Ouderkerk aan de zegekar gebonden.

Op de Bergweg in Bloemendaal ontstond al snel een leuke wedstrijd. Twee ploegen die voor de winst gingen en veel kansen en mogelijkheden om te scoren. Het eerste doelpunt was voor Bloemendaal. Wouter Snel stelde met een knap schot keeper René de Jong op de proef die de bal tot corner kon tikken. Uit die corner scoorde Tim Beeren de 1-0. Lang kon de thuisploeg daarvan niet profiteren, want Friso Kaashoek kopte een voorzet knap tegendraads tegen de paal en in de rebound werd keeper Barry van den Brink gepasseerd door Thijs van Barneveld, 1-1. Bloemendaal speelde compact en zocht de aanval via hun snelle buitenspelers en Ouderkerk bleef via combinaties de vrije man zoeken. De wedstrijd kon alle kanten op, maar Bloemendaal kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Tim Beeren en de 2-1 bleek ook de ruststand.

Vlak na het begin van de tweede helft werd Wouter Snel vanaf de middellijn de diepte ingestuurd en aangekomen in het strafschopgebied scoorde hij beheerst de 3-1. Normaal gesproken de genadeklap, maar Ouderkerk bleef goed combinatievoetbal spelen. De eindpass was echter steeds onvoldoende. Weer scoorde Bloemendaal en deze keer was het doelpunt een lust voor het oog. Nu werd Robert Jansen vanaf de middellijn de diepte ingestuurd en op de rand van het strafschopgebied passeerde hij met een fraaie lob René de Jong, 4-1.

De aanwezige toeschouwers zagen een zeer leuke wedstrijd die tot de 4-1 alle kanten op kon. Opvallendste spelers bij Bloemendaal waren de 17-jarige verdediger Daan Klaassen en de 17-jarige Jip Pelle. Mocht Bloemendaal deze vorm kunnen vasthouden dan zou de derde periode wel eens leuk kunnen gaan worden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan: Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem

Door Redactie