O-23 Cup

Alliance ’22 en IJmuiden O-23 op alle fronten in evenwicht

In poule D van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup had Alliance ’22 al een goede indruk afgegeven ondanks de verloren eerste wedstrijd tegen Velsen. IJmuiden won wel zijn eerste wedstrijd van Bloemendaal. In de onderlinge strijd tussen Alliance en IJmuiden bleef het met 3-3 in evenwicht.

De eerste helft verliep rommelig. Beide teams begonnen niet scherp aan het duel. De passes waren niet strak en behoorlijk wat mensen zochten naar de juiste plek op het veld. IJmuiden begon de wedstrijd met tien man omdat Ian Hille nog druk in de weer was met de rol tape. Hij maakte dit wel goed voor zijn ploeg, toen hij vrij snel na zijn entree de score opende. Op aangeven van Milan van Essen werkte Hille de 0-1 binnen. Folkert de Vreeze zette Alliance ’22 op gelijke hoogte na een prima aanval. Voor de gastheren was het erop en erover, want de vroege achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Vlak voor rust kreeg Bram Bijl de bal voor de voeten uit een corner en zorgde er zo voor dat er met een 2-1 tussenstand gerust kon gaan worden.

In het tweede deel van de wedstrijd ging het spel er wel op vooruit, maar hoogstaand was het nog niet. De ultieme kans om de score weer gelijk te trekken kwam toen scheidsrechter Rolf van Aller floot voor een strafschop. Milan van Essen mocht namens de bezoekers aanleggen vanaf elf meter. De prima keepende Kyle Sieraad stopte de IJmuidense inzet. De gastheren kregen vervolgens grote kansen om verder uit te lopen maar Joep van der Maten, Pepijn Graat en Yong Hon Yong wisten de kansen niet te benutten. IJmuiden kwam weer langszij. Milan van Essen zette de 2-2 op zijn naam door in de korte hoek doelman Sieraad te verschalken.

Twee minuten na de gelijkmaker was het wederom Alliance ’22 dat de voorsprong pakte. Een fout in de IJmuidense defensie was een prooi voor Joep van der Maten. Nadat hij de bal had afgesnoept kon hij alleen op de doelman af en verzaakte niet, 3-2. De gastheren konden weer niet lang genieten van de voorsprong. Wederom was het Van Essen die betrokken was bij de gelijkmaker. Een aanval over de linkerkant, waarbij hij zijn tegenstander het nakijken gaf middels een schaar, gaf hem de ruimte om de bal perfect voor te geven op Donny van den Berg, 3-3. Er kwamen wel nog mogelijkheden om als winnend team van het veld te stappen maar Raoul van de Berghe schoot namens IJmuiden recht op de keeper. Voor Alliance ’22 zag Pepijn Graat zijn inzet nog op de lat belanden. Het was een rommelige partij met veel doelpunten, maar ondanks de kou toch een genot voor de toeschouwers.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.