Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden behoudt volle score met overwinning op SCW

IJmuiden trad gister in Rijsenhout aan tegen SCW. Vanaf het eerst fluitsignaal van scheidsrechter Broekhof zette IJmuiden volop druk op de verdediging van de thuisploeg en met snel resultaat. Na 90 seconden gaf Mike Kries vanuit het linker verdedigingsblok een crosspass op sprintende Iv Stoianov die op zijn beurt weer een strakke voorzet gaf op de goed meegelopen Fabian Roozen. Roozen rondde beheerst af.

Was SCW wakker geworden? Het leek er niet op. IJmuiden speelde goed voetbal en de thuisploeg dacht meer aan een potje zomeravond voetbal. Gezien de temperatuur had dat overigens best gekund. SCW kreeg alle hoeken van het veld te zien. In de 13e minuut nam Mike Kries vanaf rechts een corner die Kay Brouwer keurig inkopte: 0-2.

Trainer/coach Edwin van Maas van SCW probeerde zijn team tot wat feller voetbal aan te sporen maar tevergeefs. Het middenveld van IJmuiden was ijzersterk, de verdediging gaf niets weg en de aanvallers bleven druk zetten. Lange ballen werden afgewisseld met knappe combinaties en de thuisploeg had daar geen antwoord op.

De eerste kans voor SCW volgde na 27 minuten, maar belandde in de handen van keeper Tom Hoogendijk. De doelman bracht de bal weer snel in beweging, waarna Iv Stoianov alleen op SCW-keeper Carl van Straalen af kon gaan. Op de rand van de 16-meter werd Stoianov neergelegd door SCW-nieuweling Mitchell Duijzer. De scheidsrechter toonde Duijzer de rode kaart, waardoor de speler de kleedkamer kon gaan opzoeken. De toegekende vrije trap werd door Mitchel Post langs de muur geschoten: 0-3.

In de 31e minuut werd de ruststand bereikt toen Mike Kries vanaf rechts een voorzet gaf die Milan van Essen binnen kon tikken. IJmuiden zat met een 0-4 ruststand op rozen. Bij SCW was de woedeaanval van Edwin van Maas buiten te horen. Ondanks het gemis van diverse spelers, speelde SCW zonder inzet en durf.

SCW dacht het tij te keren door het gras in de rust te sproeien maar dat had geen effect. Wel toonde de ploeg uit Rijsenhout meer felheid, maar grip op de wedstrijd kreeg zij geen enkele minuut. Joshua Dominggus schoot na een uur spelen hard op doel. Het schot werd door de doelman losgelaten, waarna Iv Stoianov er als de kippen bij was. De speler van IJmuiden profiteerde door de 0-5 te scoren.

Het IJmuiden van hoofdtrainer Anthony Correia speelde de wedstrijd gedegen uit. Er volgde slechts één moment van verslapping. Drie minuten voor tijd kon Robin Helder de eretreffer voor de thuisploeg maken. Hij was attent nadat de bal terugkwam van de paal.

IJmuiden presteert tot dusver uitstekend in de zaterdag derde klasse B. Na de overwinning op Zandvoort volgde tegen SCW wederom drie punten. De nieuwe trainer Anthony Correia lijkt zijn zaken prima op orde te hebben. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen titelfavoriet Kagia.

IJmuiden: Tom Hoogendijk, Danny de Vendt, Kay Brouwer, Patrick Eggermont (71e Kelly Meijboom), Mitchel Post, Iv Stoianov (62e Sem Blok), Wesley Heeres (57e Joshua Dominggus), Fabian Roozen, Milan van Essen, Bob Schol, Mike Kries.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.