O-23 Cup

Talenten DSOV starten O-23 Cup met winst op ZSGOWMS

In Vijfhuizen heeft DSOV haar eerste poulewedstrijd om de Voetbal in Haarlem O-23 Cup gewonnen van ZSGOWMS. Het duel in poule D was van de eerste tot de laatste minuut spannend, maar de thuisploeg wist de 2-1 voorsprong vast te houden.

DSOV en ZSGOWMS treffen elkaar vaker dit seizoen. Zowel het eerste als het tweede elftal spelen tegen elkaar in competitieverband. Echter zullen dat dan andere elftallen zijn dan gisteravond. DSOV-trainer Maurice Haverbusch gebruikte een deel van zijn tweede elftal, terwijl zijn collega Jerrel Wijnhard er bij ZSGOWMS voor koos om met bijvoorbeeld Chakir Ait Haddou en Kane Elmansdorp diverse A- en B-junioren in actie te laten komen.

Op een zeer warm kunstgrasveld namen de jongelingen van ZSGOWMS al snel een voorsprong. In de vijfde minuut kopte Chris Speelman de bal te kort terug op zijn doelman, waarna Sherjun Sambo kon afronden. De thuisploeg nam daarna het initiatief en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een kwartier kreeg Daaf van den Boogaard een goede mogelijkheid, maar de spelmaker van DSOV kwam net een teenlengte te kort.

ZSGOWMS beet soms aardig van zich af, maar kansen werden door Kijanu Rotgans niet afgerond. Het was even later raak voor DSOV. Een lange bal uit een vrije trap werd van dichtbij binnengekopt door Spike Vink. De jonge spelers van ZSGOWMS legden het regelmatig fysiek af tegen de grotere tegenstanders, maar voetballend konden ze goed meekomen. Tien minuten voor rust scoorde DSOV opnieuw. Nu was het Marwan Fares die van dichtbij binnen kon tikken. De ruststand was bereikt.

Bij de start van de tweede helft vlogen de bezoekers uit de startblokken. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Arquinio Bel liet twee kansen onbenut. De B-junior liet zich met regelmaat zien, maar miste precisie. Zijn eerste schot ging hard over en de tweede belandde in het zijnet. Daaf van den Boogaard antwoordde namens DSOV met een poging, maar zijn schot ging naast.

De laatste twintig minuten ging de ploeg van Jerrel Wijnhard nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met meer strijd en een hogere balsnelheid werd DSOV in de problemen gebracht. De grootste en laatste mogelijkheid was voor Kijanu Rotgans, maar hij zag zijn kopbal op de lat belanden. DSOV begint de Voetbal in Haarlem O-23 Cup dus met een krappe overwinning.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina. Ook de tussenstand in de uweigenverzekering.nl topscorersklassement is daar te zien.