Zaterdag 2e klasse A

Zandvoort spaart Marken

Het paradepaardje van Zandvoort heeft zaterdag laten zien op de weg terug naar de top te zijn. Marken moest voor de dadendrang van de Zandvoorters buigen, diep buigen want de uiteindelijk van 5-0 eindstand had volgens trainer Ted Saunier makkelijk in de dubbele cijfers uit kunnen komen.

Zandvoort begon gehandicapt aan de wedstrijd. Basisspelers als Koen Michielsen, Dani Kirchhoff, Rico v.d. Burg en Dylan Kreuger konden om verschillende redenen niet aanwezig zijn. Maar de selectie waar Saunier uit kan putten is dermate groot dat hij genoeg spelers heeft om die lege plaatsen op te vullen. Zo speelde Philip v.d. Heuvel (prima wedstrijd) uit Zandvoort 2 in de basis en kregen jonge spelers als Lafayette Boom (17), Silvio Choubassi (19) en Jorn Ipenburg (17), alle drie eveneens uit Zandvoort 2, later als wissel de kans om zich bij de trainer in de ‘picture’ te spelen. Ze voldeden alle drie dik naar behoren.

Van meet af aan was Zandvoort de ploeg die het spel maakte. Niet zoals in de laatste thuiswedstrijd tegen OSV, met alleen maar rondspelen in de achterste linie, maar de drive naar voren was duidelijk aanwezig. In de 9e minuut was het al raak. Jesse de Haan werd de diepte ingestuurd en kon met een mooie actie voor de eerste keer keeper Jeffrey Koreman van Marken de gang naar het net laten maken. Een klein kwartiertje later had Kas de Vries een werkelijk sublieme pass in de voeten, waarmee hij Othmane Fertout bediende. Met een katachtige ‘karatesprong’ was Koreman voor de tweede keer geslagen. Nog voor rust misschien wel het mooiste doelpunt van in ieder geval de wedstrijd maar misschien wel van de hele competitie tot nu toe. De Vries kon met een paar slimme schijnbewegingen het 16-metergebied van Marken binnen komen. In zijn ooghoek moet hij gezien hebben dat Koreman niet op de juiste plaats stond, waarna hij met buitenkant rechter voet de 3-0 aantekende.

Na de pauze verwacht men dan een getergd Marken maar niets was minder waar. Zandvoort ging op de ingeslagen weg voort en de slimme en watervlugge Salim Fertout was goed voor de 4-0; een terugspeelbal van de verdediging van Marken op de keeper kon hij onderscheppen. Vlak voor tijd mocht Zandvoort een vrijschop nemen. Rechts van het strafschopgebied van Marken, hetgeen een klus is voor de linker voet van aanwinst Jeffrey Sam-Sin. Met veel gevoel kon hij de bal over keeper Koreman in de verre bovenhoek plaatsen. In de tussentijd vanaf de rust tot het einde van de wedstrijd, had met name De Haan de nodige kansen om de stand uit te breiden. Telkens stond Koreman in de weg. Maar een 5-0 zege na de zeperd tegen OSV kwam voor de Zandvoort-supporters ‘lekker binnen’. Het was een winst die op het conto van het hele elftal geschreven mag worden.

Trainer Ted Saunier over de wedstrijd: “Het elftal heeft de lijn van HBOK voorgezet. Ook toen speelden we een prima pot voetbal. Het grote verschil met toen was dat we nu wel de kansen benutten. Al moet ik er wel aan toevoegen dat we Marken enigszins gespaard hebben wat als we nog iets scherper voor de goal waren geweest, hadden we de dubbele cijfers kunnen halen. We hadden een zeer sterke eerste helft met een zeer bewegelijk middenveld en een achterhoede die niets weg gaf. Voorin liet Jesse zien weer op de weg terug te zijn en speelde Salim weer slim. Het was genieten hoe hij soms drie tegenstanders de baas bleef met zijn spel. Alle doelpunten waren prima goals en de laatste van Jeffrey was een schoonheid van zo’n 22 meter. Een heerlijke middag ondanks het niet meespelen van Koen, Dani, Rico en Dylan.”

De uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst & foto: Joop van Nes