Districtsbeker

Leerzame middag voor Hoofddorp

Hij had complimenten over voor zijn tegenstander, Hoofddorp bood dapper weerstand, maar al met al was het een makkelijke middag voor Sjaak Lettinga. Stormvogels won het bekerduel met 3-0 en daar was niets geflatteerd aan.

Lettinga beschouwde de confrontatie met Hoofddorp als een veredelde oefenwedstrijd. Hij kon voor het eerst spelers negentig minuten lang aan het werk zien en beoordelen hoe het met de fitheid staat. Wat dat betreft was hij gauw klaar met Joey Wolthuis. Na een kwartiertje schoot het hem in de hamstring en moest hij zich laten vervangen door Brian Ezeoke, die dat overigens prima deed.

Bij de zaterdag-tak van Hoofddorp overheerste vooral de blijdschap dat er eindelijk weer gevoetbald kon worden. En dat deed de ploeg van Patrick van Harten lang niet slecht.

Na een dikke tien minuten verscheen Davy de Bruijn in kansrijke positie voor de goal van Stormvogels-doelman Bas Veen. Helaas voor De Bruijn kreeg hij de bal niet langs de keeper, waarna Tijn de Haan in de rebound ook niet wist te scoren.

Aan de andere kant stond Hoofddorp-doelman Donovan Partosoebroto een aantal keren Stormvogels-succes in de weg na fraaie doelpogingen van Patrick Krop en Melle Springer. Een slimme, snel genomen vrije trap van Berry Willemse net voor de middellijn wist Partosoebroto nog net tot corner te verwerken. Maar vlak voor rust was hij kansloos toen Patrick Krop uit een vrije trap van Aron Apetz raak kon koppen.

In de tweede helft was de thuisploeg veel beter dan Hoofddorp. Vooral Melle Springer, overgekomen van Telstar, etaleerde zijn niet geringe kwaliteiten. Hij stond dan ook aan de basis van een heerlijke Stormvogels-combinatie die koelbloedig werd afgemaakt door Berry Willemse. Vijf minuten voor tijd scoorde José Leone minstens zo mooi de 3-0, waarmee de IJmuidense zege zekergesteld werd.

‘’Een leerzame middag’’ vond Patrick van Harten. ‘’Als we voor rust wat beter met de kansen waren omgesprongen had het nog heel anders kunnen aflopen. Maar Stormvogels was gewoon beter.’’

De uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom