VSV oppermachtig tegen AFC Quick 1890

Gisteren stond een derdeklasse duel op het programma tussen VSV en de voormalige grootmacht AFC Quick 1890 uit Amersfoort. Dit was echter voor de Districtsbeker.

Trainer David Zonneveld had de luxe dat hij spelers met lichte pijntjes een beperkt aantal minuten kon laten spelen. De selectie is dit jaar behoorlijk gevuld en dit gaat nog een aardige klus worden om de basis elf te formeren.

De wedstrijd begon al aardig. VSV was vanaf het begin dominant en had ook al snel wat kansen. De eerste kans was voor Bram Hillenaar. Hij was niet trefzeker. Al snel daarna was het wel raak. Malcom Meijer maakte de 1-0. Hij schoot een bal in de verre hoek binnen na een goede voorzet van Daan Tervoort.

Hierna raakte VSV de weg kwijt en ging rommelig voetballen. Densel Meijer maakte een overtreding net buiten de zestien en hieruit ontstond uit het niets de 1-1. Een muur neerzetten en daar zelf achter gaan staan is als keeper niet handig.

Hierna ontstond wederom een rommelige periode, maar VSV herpakte zich en begon de tegenstander steeds meer de wil op te leggen. Vele kansen volgde. Ook speldenprikjes van AFC 1890. Maar de 2-1 was een geweldige opsteker. Bram Hillenaar werd even Slangenmens en op miraculeuze wijzen maakte hij een mooie goal. Hierna werd de basis gelegd. Na een goede inspeelpass van Daan Tervoort schoot Moreno Blom de 3-1 binnen.

Na de rust een aantal wissels, het werd er niet slechter op. De eerste kans was voor VSV, maar Meijer mikte verkeerd. Het werd wat grimmiger want AFC Quick zag dat VSV de bovenliggende partij was. In de 60e minuut wederom nieuw bloed. Hierna was de wedstrijd een formaliteit. Rick Michielsen bediende, na een fraaie voorzet, Daan Tervoort. 4-1. Niels Anker maakte snel daarna  5-1. De mooiste aanval moest nog komen. Op links werd door Bas Wilmink Daan Tervoort weg gestuurd. Hij rondde perfect af en bepaalde de eindstand op 6-1.

Trainer David Zonneveld was goed te spreken en zag zijn team de opdrachten uitvoeren. Ook assistent trainer Hennie Meijer was een zeer tevreden persoon met twee zoons in VSV 1. Hoe mooi is dat. Jawel, hij maakte ooit het eerste doelpunt in de J-league.

Tekst: Wilfred de Waal

Alle uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze bekerpagina.