Tweede Divisie

Koninklijke HFC sluit 2018 op spectaculaire wijze

De Haarlemse tweededivisionist lijkt er een abonnement op te hebben. De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar werd de afgelopen twee jaar met 4-0 gewonnen en ook in 2018 was het weer raak. GVVV bleek in de eerste helft een geduchte tegenstander, maar keek halverwege toch tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust was het enkel Koninklijke HFC dat het duel bepaalde en eigenlijk naliet de score verder dan 4-0 op te laten lopen.

Gertjan Tamerus speelt de laatste weken met de bekende namen en ook tegen GVVV verschenen er geen verrassende namen op het veld. Robin Eindhoven startte dus weer samen met Floris van der Linden in de punt van de aanval. Echter kwamen de twee spitsen in de beginfase weinig in het spel voor. Van der Linden werd te weinig gevonden, terwijl Eindhoven slordig speelde.

De bezoekers bepaalden het spelbeeld, maar Koninklijke HFC kwam op voorsprong. Eindhoven werd gevloerd in het strafschopgebied, Peet van der Slot schoot de strafschop beheerst binnen. Kort daarna kreeg Wessel Boer zijn eerste mogelijkheid, maar hij liet de bal te ver van zijn voet stuiten. Nadat Sherwin Grot een kans voor GVVV om zeep hield, verdubbelden de Haarlemmers de voorsprong. Wessel Boer sloeg een hoekschop hard met zijn hoofd binnen: 2-0. GVVV maakte het spel, HFC de doelpunten.

Na de pauze waren de bezoekers geen schim van de ploeg die de eerste 45 minuten gezien was. Koninklijke HFC bepaalde op alle fronten het spel. Met name Eindhoven was een enorme plaag voor de defensie van GVVV, maar het ontbrak geregeld aan het bepalende zetje. Met nog twintig minuten op de klok gooide Boer met zijn tweede treffer van de middag het duel in het slot. Van dichtbij werkte hij een hoekschop binnen. Het slotakkoord, de 4-0, kwam op naam van Bart Hulsbos. De verdediger van GVVV verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman.

Door de ruime overwinning boekte Koninklijke HFC haar achtste overwinning van het seizoen. De ploeg gaat met een zesde plek op de ranglijst de winterstop in. Op 12 januari wordt de competitie hervat met een duel tegen Katwijk.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Martijn Prinsen