VVH Velserbroek verlengt samenwerking met Jeroen de Vries

Jeroen de Vries heeft afgelopen week zijn handtekening gezet onder een nieuw éénjarig contract bij zijn huidige club VVH Velserbroek. De oefenmeester is erg tevreden in Haarlem-Noord en is blij dat die tevredenheid ook wederzijds is.

Na jaren hoofdtrainer te zijn geweest bij Olympia Haarlem, maakte Jeroen de Vries vorig jaar de overstap naar Hillegom. Na een seizoen daar als assistent-trainer gewerkt te hebben, tekende hij afgelopen zomer weer een contract als hoofdtrainer. VVH Velserbroek, spelend in de derde klasse zondag, werd zijn nieuwe uitdaging.

Momenteel bezetten de Haarlemmers de negende plek en lijken ze langzaam de weg naar boven te hebben gevonden. De doelstelling, het voorkomen van degradatie, lijkt reëel. Het bestuur besloot de oefenmeester dan ook het aanbod te doen om zijn contract te verlengen. Volgens De Vries een mooie stap die past bij de ambitie van zijn huidige club. “Ik voel mij erg op mijn plaats bij VVH Velserbroek. Het samenwerken met de spelersgroep en staf verloopt geweldig en ik ben blij dat ik ook volgend jaar hier actief mag zijn.”

Meteen na de winterstop volgen belangrijke weken voor zijn elftal. Drie weken op rij wordt er gespeeld tegen ploegen die zich onderaan de ranglijst bevinden. Wordt er goed gepresteerd in die weken, dan kan er langzaam naar boven worden gekeken. Volgens De Vries is VVH Velserbroek nog lang niet zeker van lijfsbehoud. “Ik ben ervan overtuigd dat wij als team stappen aan het zetten zijn, maar ik denk ook dat er nog veel tijd nodig is om voetballend beter te worden. Het zou mij niets verbazen als we nog een terugval zullen krijgen, maar ik hoop dat we in de belangrijke wedstrijden zullen presteren.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Archief Voetbal in Haarlem