Telstar speelt prima duel maar deelt punten

De kop is eraf! Telstar is de Jupiler League 2017-2018 begonnen met een gelijkspel. Tegen FC Eindhoven kwam de ploeg van trainer Mike Snoei twee keer op voorsprong. De ploeg kreeg daarnaast legio mogelijkheden, echter kon een zege niet over de streep worden getrokken. Invaller Melvin Platje kreeg de rode kaart voorgeschoteld.

Telstar presenteerde zich tijdens de seizoensouverture in Eindhoven uitstekend. Ondanks dat de thuisploeg na het eerste fluitsignaal het initiatief greep, waren het de Witte Leeuwen die de eerste twee mogelijkheden kregen. Andrija Novakovich had echter zijn vizier nog niet op scherp staan. Overigens was zijn plek in de basiself voorafgaand aan het duel lang een vraagteken. De Amerikaanse spits kent door het vele trainen op kunstgras fysieke ongemakken en is niet topfit.

Na een kwartier spelen greep Telstar de leiding. Novakovich onderschepte een te korte terugspeelbal, behield het overzicht en legde de bal panklaar neer voor Junior Toretta. De Braziliaan hield het hoofd koel en rondde keurig af. Eindhoven ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het was weer Novakovich die gevaarlijk was. Ruud Swinkels, de doelman van FC Eindhoven, redde bekwaam.

Eindhoven-Telstar-Jupiler-League-Voetbal-in-Haarlem
Rodrigues viert zijn treffer met zijn trainer. (© 1963-pictures.nl)

Diezelfde Swinkels hield zijn ploeg direct na rust op de been door twee keer te redden op inzetten van wederom Novakovich. Daarna trad de welbekende voetbalwet op. Scoor jij niet, dan doet de tegenstander het wel. Elton Kabanga luisterde zijn debuut voor de Eindhovenaren op met een treffer via de binnenkant van de paal.

Kort na de gelijkmaker kwam Telstar weer op voorsprong. Gerson Rodrigues wist op fraaie wijze de 1-2 op het scorebord te zetten, echter kon zijn ploeg niet lang van de voorsprong genieten. Elton Kabanga zette zijn ploeg op gelijke hoogte. Novakovich creëerde een grote mogelijkheid voor de 2-3, echter was zijn inzet te nonchalant. Toen kort daarna Melvin Platje de rode kaart kreeg voorgeschoteld, werd het nog even spannend voor de bezoekers. Platje duwde zijn tegenstander, waarna de scheidsrechter hem van het veld zond. Met het nodige kunst- en vliegwerk werd het punt over de streep getrokken.

Na afloop toonde trainer Snoei zich teleurgesteld over het resultaat. Het spel van zijn ploeg stemde hem tevreden, maar de vele gemiste kansen niet. Novakovich, Rodrigues en Platje kregen kansen om het duel te beslissen, maar lieten dit na. Volgende week speelt Telstar in eigen huis tegen MVV. Die ploeg won tijdens de eerste speelronde met 4-3 van Go Ahead Eagles.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelschema van de Jupiler League vind op onze competitie-pagina.