HFC draait in de regen en storm warm tegen OFC, Roy Castien schiet met scherp

HFC oefende zondag tegen OFC, de koploper in de derde divisie zondag. De Koninklijke won met 4-1 van de ploeg van ex-trainer Pieter Mulders. Franklin Lewis, tweemaal Roy Castien en Jordy Hilterman scoorden de treffers. De Koninklijke maakt zich op voor de hervatting van de competitie en treft in de eerste drie duels drie topploegen.

Routine en talent

De regen en wind gierde over het complex aan de Spanjaardslaan. Uit nood werd uitgeweken naar Veld 3, het kunstgrasveld van de thuisclub. En als regen en wind zich in deze mate aandienen dan wordt verzorgd voetbal een stuk moeilijker en gaat toeval een grotere rol spelen. Pieter Mulders beschikt bij OFC over een bovenmodale ploeg met de betrouwbare, geroutineerde en fitte keeper Mike Grim en beschikt in de competitie met de broers Prijor over samba, snelheid en scorend vermogen. Rano Burger is wel de meest ruwe diamant van de Oostzaners. Hij acteerde in de jeugd van FC Groningen en kwam uit voor Almere City.

Defensie

Trainer Tamerus kan voor de drie topduels – Jong Sparta, Katwijk, AFC- die vanaf 20 februari volgen kiezen uit een ruime selectie.

Naast doelman Mitchel Michaelis neemt de concurrentie toe in de selectie. Desevio Payne speelde de meeste duels als rechtsback, maar zijn zes jaar jongere broertje broertje Déron groeit – na zijn rentree na een pinkblessure- met de week.

De stoicijnse ex-jeugdspeler van AZ kan zowel op rechts als op links in de defensie spelen. André Morgan kan ook op beide posities uit de voeten, maar zal met Wessel Boer en Danny Hols het centrale trio gaan vormen.

Oscar Wilffert is ook een volwaardige linksbener in het centrum, maar ondanks dat Morgan rechtsbenig is koos Tamerus in de competitie veelal voor Morgan. Als linker wingback is Vincent Volkert al zo’n tien jaar een vaste waarde. Hij verkast naar Spakenburg en in noodgevallen kan HFC op links ook terugvallen op Déron Payne en Morgan.

 

Middenlinie

Op het middenveld maakten linksbener Koen Tros en Jim Hulleman de eerste seizoenshelft grote indruk. De strijd om de derde positie lijkt te gaan tussen Gerry Vlak en Jordy Hilterman. Maar nu ook Jacob Noordmans, die weer hersteld is van een blessure, zich aandient wordt het nog dringen voor de drie posities.

 

Spitsen

Voorin heeft Roy Castien in de voetballoze weken niet stil gezeten. Hij oogt gretig, fit en scoorde tweemaal tegen OFC. De openingstreffer was van Franklin Lewis, de flyer die is geboren voor het driespitsen systeem  kan dit seizoen voorin nog van betekenis zijn. Hij is immers altijd op de brommer.

Maar moet naast Castien ook nog topscorer Sietse Brandsma voor zich dulden. Beide spelers voelen de hete adem in de nek van Mehmet Yüksel.

De ex-jeugdspeler van FC Twente Onder-17 ontwikkelt zich dit seizoen en was met enkele goals al belangrijk voor de Koninklijke.

,,Mehmet is technisch vaardig en heeft snelheid. Hij is een pure speler, die oog heeft voor de steekbal . Hij scoort makkelijk en hij legt nu meer energie in de wedstrijd. Je ziet dat hij klasse heeft, zeker nu hij bereid is veel in zichzelf te investeren. ‘’

De eerste drie topduels kunnen weleens cruciaal worden voor het verdere verloop. HFC treft eerst nummer twee Jong Sparta, gaat een week later naar koploper Katwijk en daarna treft ze AFC.

Tekst: Peter Brink
Foto’s: Pim Hols