Gerry Vlak van IJsselmeervogels is de derde middenvelder die HFC aantrekt

Koninklijke HFC heeft afgelopen week wederom een middenvelder binnengehaald. Gerry Vlak is een ex-prof van FC Volendam, die dit seizoen uitkwam voor IJsselmeervogels.

Trainer Gertjan Tamerus gaf al aan dat hij zich voor verdere versterkingen richt op spelers die er meteen kunnen staan. Liefst met ervaring als prof. Vlak stond vier jaar onder contract bij FC Volendam en kwam 72 keer in actie, maar wél veelal als invaller.

De 24-jarige Vlak koos afgelopen zomer voor een maatschappelijke loopbaan in combinatie met voetballen bij IJsselmeervogels. Bij de rooien kwam hij tot vijf competitiewedstrijden.

Eerder trok HFC al de middenvelders Koen Tros en Jim Hulleman aan van Odin ’59. Voornaamste punt van aandacht voor Tamerus is nu het halen van een ervaren keeper en een beweeglijke spits die om Sietse Brandsma of Jordy Hilterman kan spelen.

Aanvaller Franklin Lewis heeft nog niet verlengd bij de Koninklijke. Hij zat niet bij de eerste veertien contracten die verlengd werden. Hij was op proef bij VVSB en werd door zijn management aangeboden bij een topploeg uit de Tweede Divisie, maar is nog in gesprek met HFC.

Tekst: Peter Brink
Foto: IJsselmeervogels