Zondag 3e klasse C

Schoten niet opgewassen tegen sterk Weesp

In Haarlem-Noord kreeg Schoten vandaag bezoek van het nog ongeslagen FC Weesp. Waar voor aanvang enige hoop was gevestigd op een stuntje, bleek al snel dat Weesp terecht bovenin meedoet in de derde klasse C. De bezoekers wonnen van de promovendus met 1-4.

Jasper Ketting moest het doen zonder zijn sterkhouder Robin de Ridder. Het middenveld wat hij opstelde was daardoor erg jong en moest het vooral fysiek afleggen tegen Weesp. “Ik hoopte met die jonge gasten op veel dynamiek, maar het lukte niet,” antwoordde hij na afloop.

Weesp kwam al snel op voorsprong. Nadat Schoten in de eerste minuut al was gewaarschuwd, lag de bal er in de tweede minuut alsnog in. Een crosspass werd niet goed beoordeeld en Marcin Kmiecik kon vrij eenvoudig binnen schieten. Even later leken de Weespenaren de voorsprong te verdubbelen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Schoten - Voetbal in Haarlem
Schoten trad tegen Weesp aan in het nieuwe tenue van Kelme.

Het nog jonge Schoten had de handen vol aan de bezoekers. Met een gemiddelde leeftijd die tien jaar lager lag dan bij Weesp, werd Schoten vaak eenvoudig van het kastje naar de muur gestuurd. Achterin hadden vleugelverdedigers Eshuijs en Bolwijn het lastig met de sterke spitsen. De Haarlemmers kwamen dan ook niet verder dan een paar speldenprikjes.

De eerste helft verliep erg rommelig aan beide kanten. Ook het gedrag van beide grensrechters hielp niet mee. Zo werd Schoten een enorme kans onterecht door de neus geboord en werd voor de tweede keer een doelpunt van Weesp afgekeurd. Arbiter Peetoom was consequent in zijn beslissingen. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kwam Schoten uit het niets toch op gelijke hoogte. Terence van Kampen werd diep gestuurd en verschalkte doelman Copier eenvoudig. De ploegen gingen met een 1-1 stand de kleedkamers in.

Schoten - Weesp - Voetbal in Haarlem
Milan Geertsma knikte namens Weesp de 1-3 tegen de touwen.

Na rust hoopte Schoten meer ruimte te krijgen door het achterin goed dicht te houden. De plannen van trainer Ketting konden echter snel de prullenbak in. Invaller Michel van Die lette niet goed op, waardoor er geen sprake was van buitenspel. Marcin Kmiecik tekende voor zijn tweede treffer. Daarna kreeg Schoten een paar kansjes, maar scoorde het niet. “We moeten leren meer meedogenloos te zijn,” aldus Ketting.

Met nog een kwartier te spelen besliste Milan Geertsma met een heerlijke kopbal de wedstrijd. De fysiek sterke speler kreeg eerder al een paar kansen, maar rondde nu keurig af. Schoten deed nog een laatste krachtsinspanning, maar in de laatste minuut bepaalde Weesp de eindstand op 1-4.

“Een terechte nederlaag,” volgens Ketting. “Weesp is een stuk ouder en ook een stuk verder dan wij. Deze ploeg gaat gewoon in de top drie eindigen,” besluit hij. Schoten heeft na vier gespeelde wedstrijden vier punten. Volgende week is het Amsterdamse DWS de tegenstander.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de derde klasse C vind je op onze klassenpagina.