Tweede Divisie

Opoku en Beeren wéér van levensbelang voor Kon. HFC

Koninklijke HFC heeft uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij concurrent Spakenburg met 1-2 te winnen. Spakenburg kwam in de eerste minuut op voorsprong, maar door treffers van topscorer Carlos Opoku en spits Koen Beeren trok HFC aan het langste eind. De Haarlemmers klimmen naar de tiende plek in de Tweede Divisie.

Beide teams bevinden zich al geruime tijd rond de rode streep die verplicht tot het spelen van nacompetitie om ook volgend seizoen in de Tweede Divisie uit te mogen komen. Koninklijke HFC had slechts een punt meer dan tegenstander Spakenburg, dus de druk stond vol op de ketel tijdens het duel van afgelopen zaterdag. De thuisploeg begon het duel uitstekend, want binnen de minuut lag de bal achter HFC-doelman Tom Boks in het doel. Mike Arends was de Haarlemse verdediging te slim af en rondde van dichtbij een voorzet netjes af.

Het HFC van Ted Verdonkschot hanteerde de eerste helft te veel de lange bal, waardoor de thuisploeg niet in de problemen kwam. Een kopbal van Wessel Boer werd door Spakenburg-doelman Krul onschadelijk gemaakt en Carlos Opoku zag een poging uit het stadion verdwijnen, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Reden voor de Haarlemse trainer om halverwege Jeffrey Sam-Sin in te brengen.

Met de spelmaker in het veld voor Michael Timisela creëerden de bezoekers een overwicht. Lange trappen naar voren werden zo goed als niet meer gebruikt en de bal ging in rap tempo rond. De eerste kans was voor Wessel Boer, maar hij stuitte op de Spakenburg-keeper. De thuisploeg daarentegen was gevaarlijk met een counter, echter verprutste Nick Tol een prima kopkans.

Koen Beeren steekt de laatste weken in een prima vorm. De spits werkt zich een slag in de rondte, maakt enorm veel meters en is een plaag voor veel verdedigers. Het was ook niet voor niets dat Beeren bij veel mogelijkheden voor HFC een rol speelde. Eerst schoot hij zelf in het zijnet en in de actie daarna won hij een kopduel waarna de bal voor de voeten van Kevin Sterling belandde. Sterling schoot naast.

Spakenburg - HFC - Voetbal in Haarlem
HFC viert de treffer van Carlos Opoku. (Foto: Pim Hols)

De volgende mogelijkheid was voor Jeffrey Sam-Sin. Een afgeslagen bal werd door de middenvelder rechtstreeks op zijn slof genomen, maar de poeier spatte uiteen op de vuisten van keeper Krul. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Gertjan Tamerus legde een vrije trap panklaar op het hoofd van aanvoerder Carlos Opoku. Opoku kopte stijlvol de bal met een boog in de verre hoek: 1-1. Zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Zat er meer in het vat voor de bezoekers? Jawel. Tien minuten voor het einde promoveerde Koen Beeren een hoekschop van Sam-Sin tot treffer, nadat deze was verlengd door Wessel Boer. Een explosie van vreugde volgde bij de Haarlemmers. In de laatste fase ontstond er nog enige druk op het doel van de Haarlemmers, maar de zege werd veilig gesteld. HFC draaide zodoende het duel aan de Westmaat 180 graden om en pakte wederom drie hele belangrijke punten.

Door de zege stijgt Koninklijke HFC naar de tiende plek, maar is de vervelende vijftiende plek slechts vier punten verwijderd. De Haarlemmers hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

(Beelden: TweedeDivisie)