Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden na zege op UNO met stip naar plek twee

Na de moeizame 0-1 winst tijdens de laatste speelronde bij Hoofddorp was er zaterdag een aardige hoeveelheid IJmuiden-supporters naar UNO gekomen met de verwachting dat het team van Anthony Correia tegen de op de tiende plaats staande thuisploeg het doelsaldo zou gaan opvijzelen.

IJmuiden nam na zeven minuten een 0-1 voorsprong in Hoofddorp door een doelpunt van Fabian Roozen. Danny de Vendt verzorgde knap de assist. Door de snelle voorsprong werd gedacht aan een IJmuidense walk-over. Des te meer doordat UNO dit seizoen al vaker tegen een ruime nederlaag aan is gelopen. Dat zou gekund hebben als er met wat meer overtuiging gebruik gemaakt was van de verkregen mogelijkheden. Halverwege de eerste helft leek IJmuiden uitgeraasd en probeerde Anthony Correia zijn team scherper te laten voetballen.

UNO - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
IJmuiden stijgt naar de tweede plek. (Foto: 1963-pictures.nl)

Op het moment dat UNO wat beter in het spel leek te komen sloeg IJmuiden toe. Tien minuten voor rust maakte Iw Stoianov de 0-2 en drie minuten later zorgde Bob Schol voor de 0-3. Hij slalomde door de verdediging van UNO en aangekomen in de zestienmeter schoot hij beheerst binnen. Vlak voor rust had IJmuiden de score verder kunnen uitbouwen. Fabian Roozen werd in het strafschopgebied neergehaald en de uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven. Bob Schol legde aan, maar UNO-keeper Rowan van Ingen wist deze uitstekend onschadelijk te maken.

De bezoekers kregen gedurende de tweede helft diversen mogelijkheden om de score op te voeren. Milan van Essen ging twee maal alleen op de keeper af en Fabian Roozen schoot net naast en op de paal. De IJmuidenaren lukten het niet de trekker over te halen. UNO creĆ«erde een drietal mogelijkheden, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. De ploeg van Maarten Slagtveld kreeg een aantal minuten voor tijd zelfs een strafschop, maar kon deze uitgelezen mogelijkheid niet benutten. Tom Hoogendijk ā€“ de doelman van IJmuiden – heeft nu drie wedstrijden achtereen geen tegentreffer hoeven incasseren.

IJmuiden komt met deze overwinning met vijftien punten uit zes duels op de tweede plaats terecht en dat mag een zeer knappe prestatie van het team van Anthony Correia genoemd worden. UNO blijft steken op drie punten en vinden we terug op de tiende plek.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

(Met dank aan Ap Ras en 1963-pictures.nl)