Districtsbeker

Schoten verliest van Zeeburgia, doelman Heruer voorkomt monsterscore

Derdeklasser Schoten ligt dankzij een thuisnederlaag tegen Zeeburgia uit het bekertoernooi. De eersteklasser uit Amsterdam domineerde het duel van de eerste tot de laatste minuut en won zeer eenvoudig met 0-4. Doelman Remy Heruer behoedde Schoten voor een groot pak slaag.

Zeeburgia liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien. De ploeg die uitkomt in de zondag eerste klasse A liet de bal snel rondgaan en Schoten kreeg weinig grip op het duel. Chelton Linger bewees zijn klasse in de aanval van de bezoekers, maar had de eerste paar pogingen zijn vizier nog niet op scherp staan. Schoten-doelman Remy Heruer kon tot de dertigste minuut zijn doel schoonhouden.

Schoten - Zeeburgia - Voetbal in Haarlem
Lennaert Stuur kon geen vuist maken tegen Zeeburgia. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Een vrije trap hielp Zeeburgia aan de eerste treffer. Gregory Schaken mocht van twintig meter aanleggen en schoot de bal voorbij de muur in de lege hoek. De ban was voor de Amsterdammers gebroken, maar ze lieten de touwtjes niet vieren. De ploeg bleef er lustig op los combineren en liet met regelmaat technische hoogstandjes zien.

De 0-2 viel vijf minuten voor rust en was ook geen verrassing. Chelton Linger kon in twee instanties binnenwerken. De eerste helft werd Schoten enkel gevaarlijk uit twee vrije trappen, maar Emre Akbiyik en Lorenzo Dingerdis schoten van grote afstand naast.

De tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niet veel. Zeeburgia kreeg direct twee grote kansen, maar de aanvallers vonden Remy Huruer op hun pad. In de zesde minuut na rust kon Gilermo Pengel vanaf de zijkant naar binnen snijden en de bal eenvoudig over de Schoten-doelman stiften. Weer tien minuten later kon Zamoranho Ho-A-Tam de eindstand op 0-4 bepalen.

Dat het uiteindelijk 0-4 bleef was vooral aan Remy Heruer te danken. De doelman was een sta in de weg voor Zeeburgia en behoedde zijn ploeg een oorwassing. De keeper stopte meerdere goede inzetten en wist een aantal Ă©Ă©n-op-Ă©Ă©n situaties te winnen. Het enige wapenfeit van Schoten was een kopbal van Stuur. Zijn inzet werd echter gestopt door de keeper van de Amsterdammers.

Robin de Ridder baalde stevig van de nederlaag, maar was realistisch. “Zeeburgia was een paar maten te groot. Daarnaast missen wij gewoon stootkracht. We wilden behoudend spelen en de ruimtes klein en compact houden, maar dat lukte niet. We waren veel te onrustig met de bal.” De middenvelder van Schoten blikte al vooruit naar het nieuwe weekend. “Dan moeten we er voor de competitie weer staan.”

Alle uitslagen van de eerste knockout-ronde van het bekertoernooi vind je op onze toernooipagina.