O-23 Cup

IJmuiden via Zandvoort naar kwartfinale O-23 Cup

IJmuiden heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de ViH O-23 Cup. Op eigen terrein werd Zandvoort met 4-2 verslagen. Grote man aan de kant van de IJmuidenaren was Ian Hille met drie doelpunten.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo hoog. Het begon dan wel rommelig, maar het was een leuk duel om naar te kijken. De eerste poging op doel was van de thuisploeg, maar Daan Heinemeijer schoot net naast. Voor Zandvoort probeerde Philip van der Linde het van afstand, echter miste ook zijn schot precisie. Na een half uur deed Ian Hille voor het eerst van zich spreken. Een prachtige lange bal van Niels Stoker viel precies goed. Hille dacht niet na en schoot vanaf een meter of twintig hard binnen. Heel lang kon IJmuiden niet van de voorsprong genieten. Nog voor rust zette Roxy Groot Zandvoort op gelijke hoogte.

IJmuiden begon ook goed aan de tweede helft. De verliezend finalist van editie 2016-2017 kwam binnen vijf minuten weer op voorsprong via Donny van den Berg. Nadat hij zijn ereronde over Sportpark Schoonenberg had afgerond was Van den Berg ook goed voor de assist bij de 3-1. Ian Hille maakte zijn tweede van de avond. Zandvoort drong aan en dacht via Gio Codrington de aansluitingstreffer te maken, alleen ging zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal. Na een uur kreeg Hille de mogelijkheid om zijn derde van de avond te maken. Hij werkte de bal over doelman Mick Hoezee én de lat. Jesse de Haan bracht met zijn treffer tien minuten voor tijd de spanning weer terug in de wedstrijd. Alleen dacht Hille daar anders over. Met wat geluk kwam IJmuiden in balbezit. Een snelle uitbraak zorgde ervoor dat het duel gespeeld was: 4-2.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen