O-23 Cup

VVC naar laatste acht ViH O-23 Cup

VVC heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de kwartfinales van de ViH O-23 Cup. In Haarlem werd de winnaar van de eerste editie, United/DAVO, met 1-4 verslagen.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama in Utrecht begonnen de Haarlemse en Nieuw-Vennepse talenten onder leiding van de debuterende arbiter Krijthe aan hun confrontatie. De twee teams legden veel strijd op het kunstgrasveld, maar tevens ging de bal goed rond. United/DAVO creëerde de eerste kans van de wedstrijd, Fouad Malloul zag zijn inzet gestopt worden door VVC-doelman Dion van Driel. Voor het andere doel dook Jamil Da Cruz gevaarlijk op, echter miste zijn kopbal de juiste richting.

Langzaam maar zeker grepen de bezoekers het initiatief. Met name het dynamische middenveld van VVC was sterk. Na een half uur volgden twee grote kansen, maar de eerste inzet werd van de lijn gehaald en snel daarna kwam Da Cruz een teenlengte te kort om een lage voorzet binnen te kunnen schuiven.

Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd eindelijk opengebroken. Daan Vink ontving de bal op de helft van de tegenstander, sneed wat naar binnen en ramde de bal van een meter of 25 onhoudbaar achter de doelman van United/DAVO. Reno Meijer stond erbij en keek ernaar. Gelukkig voor de doelman stond het al weer snel gelijk. Met een laag schot scoorde Görkan Thner voor de 1-1, waardoor de wedstrijd weer in balans was.

Joep van der Ploeg strafte tien minuten voor het einde een foutje van Meijer af, toen de doelman een voorzet losliet. Van der Ploeg was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken. VVC deed er daarna nog een schepje bovenop en liet ziet over een aantal zeer goede voetballers te beschikken met specifieke wapens. Da Cruz was voor iedereen te snel en schoot hard de 1-3 binnen, waarna het slotakkoord voor Ivan Vicentie was. Een meer dan terechte strafschop schoot de verdediger beheerst binnen, waardoor zijn team zich bij de laatste 8 van de ViH O-23 Cup voegde.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Martijn Prinsen