Simsek de laan uit: trainer not amused

Zwanenburg heeft Mehmet Simsek per direct uit zijn functie gezet. Het bestuur van de club is van mening dat het ingrijpen noodzakelijk was om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Simsek voelde het besluit aankomen, maar voelt zich daarentegen lang tegengewerkt. “Er is een smerig spelletje gespeeld.”

Chemie
De club kwam eerder deze week met het bericht over het ontslag van Simsek naar buiten. “Het bestuur vindt dat de chemie tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep niet meer voldoende is om handhaving in de derde klasse te realiseren. vv Zwanenburg staat momenteel laatste in de derde klasse C. Simsek was bezig met zijn laatste seizoen bij Zwanenburg. Hij was sinds 2015 onder contract bij vv Zwanenburg. Afgelopen seizoen promoveerde Simsek nog met Zwanenburg van de vierde naar de derde klasse.”

In een reactie aan Voetbal in Haarlem laat Simsek weten dat hij het besluit voelde aankomen. Hij is echter allerminst gelukkig met zijn ontslag. “Ik ben tweeëneenhalf jaar tegengewerkt. In het eerste seizoen dat ik bij Zwanenburg werkte ging alles goed, maar daarna kwam er een andere assistent. En deze meneer Hulst had als doelstelling om trainer van het eerste elftal te worden. De spelersgroep zag dit niet zitten en daarna is het fout gegaan.”

Verlenging
In december 2016 was er sprake van een bijzondere situatie. De club maakte bekend dat de samenwerking met de hoofdtrainer niet werd verlengd. Veertien dagen later werd dat besluit teruggedraaid, waardoor Simsek toch kon aanblijven. “Er is toen een spelletje gespeeld, want de spelersraad en andere trainers waren zeer tevreden. Lang bleef onduidelijk waarom mijn contract niet werd verlengd, maar er zijn toen spelers en andere mensen binnen de club opgestaan om uit te zoeken hoe het zat. Uiteindelijk is uitgesproken dat dit bij meneer Hulst vandaan kwam. Vanaf dat moment is het begonnen.”

Simsek is op verschillende manieren tegengewerkt. “Maar niet alleen ik, want de hele spelersgroep heeft dit gemerkt. We hebben drie jaar lang geen nieuw materiaal gekregen. Zo zijn bijvoorbeeld mijn keeper en reservekeeper zelf ons eerste elftal opnieuw gaan aankleden. Van shirts tot trainingspakken. Er kwam niets vanuit de club. En toen ik bij de start van dit seizoen vijftien nieuwe ballen vroeg, kreeg ik oude ballen. Maar het ergste was nog dat ik niet bij mijn spullen kon, omdat meneer Hulst er een ander slot op had gedaan. Ook de veldverlichting en ballenpompen waren niet zoals het zou moeten.”

Lachwekkend
“Zwanenburg is echt een prachtige vereniging met een prachtige accommodatie en een grote groep leuke mensen. Maar ik doe mijn verhaal, omdat ik dit kwijt wil. Ik wil niet met modder smijten, dus ik zeg het zoals het is. Ik wil mijn opvolgers waarschuwen voor wat ze te wachten staan. Waarop de club bestuurd wordt is echt lachwekkend. Ik had snel kunnen opgeven, maar ik ben doorgegaan. Als ik iets voor een groep mensen kan doen, bijt ik me daarin vast. Uiteindelijk heeft dat vorig seizoen ook resultaat opgeleverd, want we zijn met het eerste en het tweede team gepromoveerd. Ik heb vast ook steken laten vallen, maar ik heb in die zeventien jaar als trainer nog nooit iets meegemaakt als dit.”

De taken van Simsek worden overgenomen door Lex von Mauw, momenteel assistent-trainer van Zwanenburg en door Richard Griffioen, trainer van Zwanenburg 2. Het bestuur is van mening dat deze beslissing een positief effect zal hebben op de resultaten in de komende periode inclusief eventueel de nacompetitie. Daarnaast staat de club in de halve finale van de MidWest Cup. Vanaf komend seizoen treedt Robert van Boxel aan als hoofdtrainer.

De stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Het Amsterdamsche Voetbal