HYS volop bezig met volgend seizoen

Haarlem Yildiz Spor, oftewel HYS, is druk bezig met aankomend seizoen. Waar het zaterdagteam de eerste aanwinst presenteerde werd bij het zondagteam het contract van de trainer verlengd.

We beginnen bij het team van Simon Evers. Daar werd Enriko Jagernath als eerste aanwinst voor het aankomende seizoen gepresenteerd. Jagernath is in de regio geen onbekende. Hij speelde onder andere bij Young Boys en United/DAVO. Elftalbegeleider Taylan Ciblak is content met de komst van Jagernath: ‘ Enriko heeft zich op korte termijn al zeer positief bewezen binnen de groep op de trainingen en met de wedstrijden. Onder andere met Enriko focussen wij ons volledig op handhaving’.

De club maakte ook bekend dat het contract van trainer Talha Özkan wordt verlengd. De pas 27-jarige Özkan staat sinds halverwege vorig seizoen voor de groep, uitkomend in de zondag vijfde klasse. ‘De laatste negen wedstrijden van vorig seizoen stond ik al aan het roer en we hebben toen een 2-jarig stappenplan opgesteld. Dit seizoen in de top 5 mee draaien en volgend seizoen mee doen om het kampioenschap. Als we dit seizoen goed eindigen kunnen we misschien via de nacompetitie promoveren. Het bestuur is tevreden. Het gesprek was met een kwartiertje klaar. Ook de spelers wilden graag dat ik bleef. Het is goed voor de club en zorgt voor stabiliteit. Er heerst rust bij HYS’, aldus Özkan.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem