IJmuiden wint eindelijk bij Stormvogels

In de derby Stormvogels – IJmuiden had de thuisploeg het meeste belang bij een overwinning. De thuisploeg zal in de eindrangschikking tweede moeten worden om de periodetitel van de gedoodverfde kampioen Kagia over te nemen of de derde periode, die deze ronde begon, te winnen. De bezoekers plaatsten zich twee weken geleden al voor de nacompetitie.

Stormvogels-trainer Sjaak Lettinga van Stormvogels miste Roy Schoorl, terwijl zijn collega Anthony Correia kon beschikken over een voltallige selectie. In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen de twee teams de mogelijkheid om de score te openen. De 250 toeschouwers gingen er toen eens goed voor zitten, maar wat er voorgeschoteld werd was niet best. Er werden de nodige mogelijkheden gecreëerd, maar echt gevaarlijk werden de teams niet. Van Stormvogels mocht wat meer inzet verwacht worden, maar dat zat er niet in. De rust werd dan ook met de 0-0 stand bereikt.

Direct na de aftrap ging Stormvogels-aanvoerder Joshua Jansen in de fout. Joshua Dominggus profiteerde hiervan en uit zijn voorzet scoorde Mick Dubbelaar de 0-1. IJmuiden zakte daarna wat in, waardoor Stormvogels, met de wind mee, op jacht kon gaan naar de gelijkmaker. Op het uur kregen ze echter de deksel op de neus. Joshua Dominggus scoorde op aangeven van Bob Schol de 0-2. Stormvogels probeerde opportunistischer te voetballen, maar de verdediging van IJmuiden, onder aanvoering van Floyd Hille, gaf niets weg. Dit leidde bij de thuisploeg tot de nodige frustratie en zij liepen tegen vier gele kaarten aan. Gescoord werd er in het laatste half uur niet meer.

IJmuiden had in deze wedstrijd het betere van het spel, toonde meer inzet en beleving en werkte harder dan Stormvogels. De overwinning was dan ook meer dan terecht.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras
Foto: Simone Prinsse