Hillegom grijpt extra kans met beide handen vast

Is Hillegom volgend seizoen dan toch nog eersteklasser? Het begint er steeds meer op te lijken. Door de straf die HSV kreeg vanwege het beïnvloeden van een uitslag kreeg de ploeg een nieuwe kans in de nacompetitie. Door een 2-0 zege op Spartanen speelt Hllegom aanstaande donderdag de finale.

Hillegom was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Kolping Boys oogde het spel stabiel. Binnen een minuut lag de eerste treffer voor de thuisploeg in het net. Aidon Ryan vond na een knappe actie Jasper van Trigt. Bij de eerste paal kon hij afronden: 1-0.

Lang bleef de score zo, ondanks kansen voor Niels van Dooren en Ronald Turenhout. De spaarzame uitvallen van de tegenstander bleven gevaarlijk, maar na een uur spelen verdubbelde Ryan de score. Hij wist een lange bal van Niels de Jong bekwaam binnen te schieten en bepaalde zo de eindstand op 2-0.

Donderdag speelt Hillegom de finale van de nacompetitie op eigen veld tegen Assendelft. Bij een zege is de houdini-act voltooid en lijkt het alsof er de laatste weken niets vreemds is gebeurd. Dan speelt Hillegom ook volgend seizoen in de eerste klasse.

Alle uitslagen van de nacompetitie op zondag vind je hier.

Foto: SV Hillegom