Wisselvalligheid duwt United/DAVO terug de derde klasse in

Ondanks een miraculeuze ontsnapping tijdens de laatste speelronde is het United/DAVO toch niet gelukt om zich te handhaven in de tweede klasse. In de eerste ronde van de nacompetitie bleek Eldenia te sterk. De Haarlemmers wonnen donderdag het eerste duel in Arnhem nog met 1-2, maar gister waren de rollen omgedraaid en kreeg United/DAVO in eigen huis een pak rammel: 1-6.

De druiven voor hoofdtrainer Sjoerd Hamann waren zuur na afloop. Na de 1-2 zege van een paar dagen eerder was er goede hoop dat zijn ploeg de finaleronde van de nacompetitie kon halen. “We wisten dat die gasten in de beginfase gingen stormen. Hier werd door ons niet goed op gereageerd en al snel stond het 0-3,” reageerde hij. Waar United/DAVO de laatste weken geregeld een tomeloze inzet liet zien en gedisciplineerd voetbalde, was het tegen Eldenia een chaos. “Die onstabiliteit heeft ons de kop gekost.”

United/DAVO - Voetbal in Haarlem
United/DAVO verliest van Eldenia. (Foto: hetgeldersevoetbal.nl)

Halverwege de eerste helft stond het al 0-3 door twee treffers van Ralf van Bussel en Jimmy Pruis. Een aansluitingstreffer zou United/DAVO weer terug gebracht hebben in de wedstrijd, maar de inzet van de vertrekkende Levy van Nispen trof geen doel. Toen voor rust ook de 0-4 op het scorebord kwam te staan was het duel gespeeld. Wederom Ralf van Bussel verschalkte doelman Vincent Hofman. Als reactie daarop wisselde Hamann een minuut voor rust Daniël Abera en Bruce Ket voor talent Fouad Malloul en Thierry de Bie.

De thuisploeg probeerde in het begin van de tweede helft er nog een wedstrijd van te maken. Drie treffers zorgden voor een verlenging en toen Fouad Malloul de 1-4 scoorde was er weer hoop. Halverwege het tweede deel kon alle hoop echter de prullenbak in. Wesley de Ruiter zorgde voor de 5-1 en in de slotminuut zorgde Levi Kramer voor het toetje bij Eldenia: 1-6.

Door de ruime nederlaag degradeert United/DAVO naar de derde klasse en duurde het verblijf van de ploeg van Hamann slechts een jaar. “Jammer, want om met een kleine club als United hoger te spelen dan een aantal grotere in bijvoorbeeld de derde klasse is toch leuk. Mijn jonge ploeg miste soms ervaring. Nu gaan we ons versterken en gaan we volgend seizoen bovenin meedoen,” besloot de trainer strijdvaardig.

Alle uitslagen en het speelschema van de zondag nacompetitie vind je op onze speciale pagina.