Zondag 1e klasse A

Hoofddorp, DSOV en Velsen (1A) pakken belangrijke punten

Bijna alle ploegen uit onze regio die uitkomen in de zondag eerste klasse A hebben goede zaken gedaan. Velsen en DSOV wisten beiden hun uitwedstrijd te winnen, terwijl Hoofddorp in de derby tegen streekgenoot Hillegom riant met 4-0 zegevierde.

Hoofddorp – Hillegom
Nadat Hillegom vorige week nog vertrouwen tankte toen het met 5-1 wist te winnen van AFC ’34, werd er met een goed gevoel getraind in aanloop naar de derby tegen concurrent Hoofddorp. De ploeg van trainer Stefan Teeken wist in een doordeweekse oefenwedstrijd ook nog eens gelijk te spelen tegen de profs van Telstar, dus Hoofddorp kon haar borst nat maken.

Ondanks het goede gevoel vooraf, gingen de bezoekers kansloos ten onder: 4-0. Na twee minuten kwam Hoofddorp al op voorsprong door een goal van Kobina Plange en vijf minuten voor rust werd de score uitgebreid door een knappe goal van Chih. Ook na de rust kwam Hillegom niet meer tot score en via goals van Olaf Schell en Lars van Rijn werd de wedstrijd afgesloten met een 4-0 overwinning voor de de ploeg van Jethro Abram.

Zeeburgia – Velsen
Velsen doet het erg goed in de eerste klasse en bezet na de overwinning op het Amsterdamse Zeeburgia de derde plek op de ranglijst. Een fantastische prestatie van de ploeg van Martin Haar, die al sinds 21 oktober geen wedstrijd meer heeft verloren. Tegen hekkensluiter Zeeburgia werd zakelijk met 0-3 gewonnen. Al na tien minuten kwam Velsen op voorsprong door een goal van Patrick Castricum. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Na de rust vond Marc Kloosterboer nog twee keer het net, waardoor er met 0-3 van het veld werd afgestapt.

AGB – DSOV
DSOV wilde afgelopen zondag haar derde achtereenvolgende overwinning behalen uit bij AGB, en dit is gelukt. In een spannende wedstrijd wist de ploeg van Bart Jansen in de laatste minuut toch de volle buit te pakken door een goal van Bryan Wilderom.

De Vijfhuizenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en al na twee minuten scoorde Levy van Nispen de 0-1. Vanaf dat moment begon AGB beter te voetballen en dat resulteerde na een halfuur spelen voor de gelijkmaker via Bakary Jobe. De thuisploeg kreeg nog vele kansen en had bovendien nog een penalty moeten krijgen. Zoals in het voetbal wel vaker gebeurt, valt dan de goal aan de andere kant. In de 92e minuut maakte Bryan Wilderom uit het niets de 1-2 en kon DSOV met een blij gevoel richting de kleedkamer gaan. Door deze overwinning bezit de ploeg van trainer Jansen nu de zesde plek in de eerste klasse A.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd