Zondag 2e klasse A

Schoten pakt eerste thuisoverwinning

Het heeft even mogen duren, maar dit weekend pakte Schoten haar eerste thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Tom Jacob boog een 0-2 achterstand om in een 4-3 overwinning en heeft daarmee de laatste plaats op de ranglijst verlaten.

Schoten begon wat gespannen aan de wedstrijd en stond binnen veertig minuten met 0-2 achter. Een minuut voor rust wist Bilal el Ouariachi echter de aansluitingstreffer te maken, waardoor er toch met een positief gevoel aan de thee werd gegaan.

Kort na de pauze maakte Anil Kilic na knap doorzetten de gelijkmaker. De spanning was even terug in de wedstrijd, maar toen even later Alpay Kilic zijn tweede gele kaart pakte, leek het een wedstrijd te worden zonder winnaar. Tot overmaat van ramp scoorde Assendelft even later ook nog eens de 2-3 en leek de volgende verliespartij aanstaande.

Toch wist Schoten zich wonderbaarlijk te redden door knappe individuele acties. El Ouariachi wist met een uitstekend schot zijn tweede goal van de middag te maken en bracht de teams weer in evenwicht. In de allerlaatste minuut kwam de ontlading pas echt, toen Lennart Stuur met een halve omhaal zorgde voor de eerste thuisoverwinning van Schoten.

Door deze overwinning staat de Haarlemse ploeg er ineens heel anders voor in de tweede klasse. De laatste plaats is verleden tijd en er is weer hoop voor het elftal van trainer Tom Jacob. Misschien dat hij zijn spelers nog wel even kan bijbrengen dat acht gele kaarten wegens praten richting een arbiter niet thuis hoort in de tweede klasse, dan zullen er zeker meer overwinningen volgen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Daan Schoonderwoerd