Jan Ziere: “Uiteindelijk wil je gewoon nummer 1 op je rug hebben.”

Volgend seizoen keert Jan Ziere terug naar de plek die hij bijna een jaar geleden verliet. De doelman verlaat de amateurs van Ajax en neemt zijn plek onder de lat bij SV Hoofddorp weer in. “Ik ben 36 jaar en heb niet zo lang meer als keeper. We kunnen weer een jaartje ballen.”

“Ik was eigenlijk al rond met Ajax om nog een jaar te blijven, maar ik stond laatst tijdens het duel bij Huizen in de rust op het veld en dacht toen ik wil gewoon weer spelen. Niet meer op de bank zitten,” legt hij zijn besluit aan Voetbal in Haarlem uit. “Veenboer blijft ook en dat is een gewoon een goede keeper. Ik ga voor zekerheid en wilde ergens anders gaan kijken.”

Omdat Ziere geen onbekende is bij Hoofddorp waren de lijntjes voor een eventuele terugkeer al snel gelegd. “Jethro (Abram, red) nam via de app contact met me op en afgelopen vrijdag hebben we even gezeten.” Na een korte vernieuwde kennismaking met het bestuur van Hoofddorp is de kogel door de kerk. “Het is een prima club en ze spelen in de eerste klasse. We gaan weer minuten maken.”

Foto: Richard Maertens