THB dicht bij stunt tegen Olympia Haarlem

THB verloor afgelopen zaterdag met 3-1 van Olympia Haarlem. De ploeg van Wout Gerrits en Marcel Munk wist het de Haarlemmers tot de tachtigste minuut lastig te maken, maar moest toen toch haar meerdere erkennen in de ongeslagen koploper.

Vooraf werd een makkelijke middag verwacht voor trainer Barry Tjeertes. Zijn ploeg had dit seizoen nog niets verloren, terwijl THB de zevende plek op de ranglijst bezette. De thuisploeg begon dan ook naar verwachting. Binnen tien minuten stond de 1-0 op het scorebord door een goal van Faissal Behaddi.

Ondanks de snelle achterstand bleef THB goed voetballen. Verdedigend stond de ploeg erg georganiseerd en het lukte Olympia Haarlem niet om de score uit te breiden. Een domper voor de bezoekers was het geblesseerd uitvallen van Mitchel Duijzer en Dave Agterhof. THB bleef ondanks dat goed standhouden en dat zorgde een kwartier voor rust voor de gelijkmaker via Daan van der Tolen.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. THB creëerde weinig, maar stond zelf ook erg goed gepositioneerd, waardoor Olympia tot weinig kansen kwam. Janyro Purperhart werd na een goede individuele actie onderuit gehaald in het strafschopgebied, dat een strafschop betekende. Joey Salden mistte in eerste instantie, maar via de rebound zorgde hij toch voor de 2-1. Pas in de tachtigste minuut wisten de Haarlemmers de wedstrijd te beslissen. Daniël Opoku zorgde voor de 3-1 en verzekerde daarmee ook de drie punten voor zijn team.

Trainer Wout Gerrits was na afloop erg tevreden met het spel van zijn ploeg, maar was van mening dat er een kans was op meer. “We hadden een goede dag. We wisten Olympia vanaf het begin goed vast te zetten en hielden het lang spannend. Al na twintig minuten moesten twee van onze meest dreigende spelers het veld verlaten door blessures. Dan zit het niet mee. Niets ten nadele van de invallers, want die zijn allebei goed ingevallen, maar als die twee jongens niet waren uitgevallen, denk ik dat er een punt had ingezeten.”

Olympia Haarlem speelde volgens Barry Tjeertes haar slechtste wedstrijd van dit seizoen. Wel vindt de trainer dit de verdiensten van de trainers van de tegenstander. “THB heeft het ons van alle ploegen uit de vierde klasse het lastigst gemaakt. Iets wat we vooraf niet hadden verwacht. Het team stond goed en voetbalde leuk. Tactisch hebben Wout Gerrits en Marcel Munk het goed neergezet,” aldus de winnende trainer.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Daan Schoonderwoerd