HFC’er Youri Habing maakt transfer naar Ierse First Divisionclub Athlone Town AFC

De grote talenten van Koninklijke HFC worden vaak op jonge leeftijd al gescout door BVO’s. Youri Habing is 19 jaar en speelde twee seizoenen voor HFC Onder 21. Daarnaast werkte hij aan zijn skills bij de Wooter Academy. Met als enige doel om profvoetballer te worden.

De linksbener heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Athlone Town AFC uit Ierland, dat uitkomt op het tweede professionele niveau.

Caspar Dekker is Hoofd Jeugdopleiding bij de Koninklijke en licht de overgang toe. ,,Youri heeft als dynamische linksbenige speler bij ons veel als linkermiddenvelder of vleugelverdediger gespeeld. Hij zat op het CIOS Haarlem/Hoofddorp en heeft daar met het CIOS voetbalteam het NK MBO scholen voor de tweede keer in successie geprolongeerd met zijn geweldige passes en vrije trappen.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Ook was hij werkzaam als jeugdtrainer bij HFC en heeft bij JO15-1 zijn UEFA C-diploma kunnen behalen voor na zijn voetbalcarrière. Dit jaar was hij bezig met het behalen van UEFA B en met zijn eindexamen. Dat onderbreekt hij nu even om zijn kans op betaald voetbal te pakken.’’