Olympia Haarlem haalt doelman Folke Maenhout van Legmeervogels

Olympia Haarlem heeft er voor volgend seizoen een keeper bij. Folke Maenhout komt over van Legmeervogels. 

Maenhout keepte in het verleden onder andere bij EDO en VSV. De afgelopen drie seizoenen stond hij bij Legmeervogels onder de lat. Hij gaat aankomend seizoen de strijd aan met Vincent Hofman om te bepalen wie het doel verdedigt bij Olympia Haarlem.

“We wisten dat Ronald van der Giezen bij ons zou gaan stoppen aan het einde van dit seizoen. Dus zijn we op zoek gegaan naar iemand die het Vincent moeilijk kan gaan maken. Met Vincent hebben we al een hele goede keeper in huis. Naar mijn mening een van de beste uit de regio. Hij doet het ook uitstekend dit seizoen”, verklaart trainer Barry Tjeertes. 

“Met Folke halen wederom een goede keeper binnen waar we gewoon heel blij mee zijn. Dat gaat een leuke concurrentiestrijd worden. Zo hebben we dat ook met Folke afgesproken. Laat maar zien in de voorbereiding straks wie de beste is.”

De selectie van Olympia Haarlem is bijna rond voor aankomend seizoen. “Ik denk dat we er nog 1 of 2 spelers bij nodig zullen hebben maar dan zijn we alweer klaar voor hopelijk een seizoen in de tweede klasse”, sluit Tjeertes af. 

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Legmeervogels