Conditie en de reservespelers van IJmuiden voorkomen een stunt tegen Olympia Haarlem

Voor de wedstrijd IJmuiden – Olympia Haarlem zei trainer Barry Tjeertjes dat hij IJmuiden een stugge en hardwerkende ploeg vond en op een leuke wedstrijd hoopte met een IJmuiden in goede vorm. Zijn collega Edwin Eefting dacht dat zijn team misschien voor een verrassing zou kunnen zorgen. Barry Tjeertes werd op zijn wenken bediend en IJmuiden mocht 65 minuten hopen.

Beide teams startten zeer compact, speelden afwachtend en probeerden van achteruit op te bouwen. Tot echte mogelijkheden en kansen kwam het niet. Na een halfuur spelen probeerde Janyro Purperhart de IJmuiden-keeper van afstand te verschalken. Zijn schot werd nog van richting veranderd maar Tom Hoogendijk wenste niet mee te werken aan een voorsprong voor de bezoekers.

IJmuiden kwam vijf minuten later tegen de verwachtingen in op voorsprong. Een diagonaal schot van iets voor de achterlijn in het zestienmetergebied verraste keeper Vincent Hofman en zijn verdediging, 1-0.

De thuisploeg, zeer gedisciplineerd spelend, rook haar kansen, zette veel druk waardoor Olympia niet kon opbouwen. In de 45e minuut viel voor IJmuiden de 2-0 door Kay Brouwer. Een identieke situatie als bij de 1-0. Vincent Hofman en de Olympia verdediging gingen bij beide doelpunten niet vrij uit.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. In de 70minuut kwam Olympia Haarlem op 2-1 door Faissal Benhaddi na een knappe actie in het strafschopgebied van Janyro Purperhart. Hierna begon IJmuiden wat vermoeid te raken maar leek toch op 3-1 te komen. Door het jagen van Kay Brouwer maakte de Olympia verdediging een fout. Hij veroverde de bal, speelde door de lucht Mathijs Veldman aan die net over kopte. Na 75 minuten moest Joshua Dominggus geblesseerd het veld verlaten. Even daarna maakte Stan Eefting een overtreding in het strafschopgebied. De strafschop van Jeffrey van de Berg betekende de 2-2.

IJmuiden-olympia-haarlem-voetbal-in-haarlem

Olympia toonde nu beduidend fitter dan IJmuiden. Toen Ahmed Othman ook geblesseerd het veld moest verlaten trok Olympia de wedstrijd naar zich toe. Janyro Purperhart scoorde de 2-3. IJmuiden probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar dat lukte niet mede doordat de ingebrachte IJmuiden spelers duidelijk niet het gewenste niveau konden brengen. Olympia Haarlem kwam vlak voor tijd door een tweede doelpunt van Janyro Purperhart op de eindstand van 2-4.

Door deze overwinning veroverde Olympia de eerste periodetitel en de koppositie in de 3e klasse A. Volgende week spelen zij tegen de nummer twee, Koninklijke HFC, en bij winst kunnen zij een gaatje slaan. Barry Tjeertjes zal met zijn team dan wel anders voor de dag moeten komen dan zaterdag.

IJmuiden liet vandaag haar DNA, hard werken, weer eens zien. Volgende week is Stormvogels de tegenstander en die zijn gewaarschuwd.

Met dank aan Ap Ras.
Foto’s: Voetbal in Haarlem

Vrienden-van-Voetbal-in-Haarlem