Hoopvolle ouverture 2021 voor Telstar

Telstar had aan het eind van het jaar toch nog op bestuurlijk niveau heel positief nieuws te melden. Voor 2,5 jaar verbond BUKO uit Velsen-Noord zich als hoofdsponsor aan de Witte Leeuwen en tevens zal het stadion in die periode de naam dragen van de hoofdsponsor.

Nog een nieuwtje. Andries Jonker liet op radio Noord-Holland afgelopen zaterdagochtend weten dat er voor hem een meerjarige aanbieding op tafel ligt. Jonker, die sportieve ambities van eminent belang vindt bij zijn keuze, vroeg bedenktijd en gaat later deze maand om de tafel. Sportief kende Telstar een behoorlijke eerste seizoenshelft en ligt nog steeds op schema voor nacompetitie-voetbal.

Heel jammer dat de supporters alleen voor de tv de verrichtingen kunnen volgen en (nog) niet in het stadion. Het ziet er momenteel helaas niet naar uit dat daar op zeer korte termijn verandering in zal komen. Tegenstander N.E.C., met brandende promotieambities maar momenteel niet meer dan een degelijke subtopper, hield vorig seizoen nogal huis in Velsen-Zuid (1-7) en haalde en passant wellicht het Guiness Book of Records. De Nijmegenaren schoten namelijk nog geen jaar geleden (7 februari) in dat duel acht maal op doel en troffen maar liefst zeven maal het net. Alle ingrediënten dus voor sportieve revanche op een waterkoude zondagse namiddag.

De revanche kwam er en hoe! De ruime 5-2 overwinning ging er in als god’s woord in een ouderling. Maar kwam niet gemakkelijk aanwaaien want de gasten gingen fel van acquit maar de storm ging precies na 11 minuten luwen toen Gyliano van Velsen de bal pardoes in zijn voeten geschoven kreeg van de onzeker opererende en blunderende N.E.C. -goalie Norbert Alblas. De Amsterdammer, steeds beter op dreef recentelijk, drukte perfect af. Toen Alblas luttele minuten voor rust wederom blunderde op een inzet van Daniel Adshead en de bal niet kon pareren en van Velzen 2-0 liet aantekenen, leek de ruststand bereikt. Maar Glynor Plet zag nog kans een goaltje mee te pikken in de dying seconds; 3-0. Wat een weelde op een avond waar de nieuwe hoofdsponsor werd geïntroduceerd.

N.E.C.- trainer Meijer nam geen halve maatregelen en wisselde driemaal in de rust en bracht onder meer oud -Telstar- man Terell Ondaan binnen de lijnen. Het sorteerde effect want Telstar werd ver terug gedrongen en zag Ondaan met een bijzonder fraaie diagonale knal in de verre hoek 3-1 aantekenen. N.E.C. rook bloed maar gaf achterin en op het middenveld veel ruimte weg. Bij een van die gevaarlijke counters een kwartier voor tijd vond Rashaan Fernandes Welat Cagro . Zijn inzet schampte invaller Sebastian Soto en het enerverende, attractieve duel ging definitief op slot;4-1. Oud-Telstar-huurling Elayis Tavsan vond nog een gaatje maar toen had naast Gyliano van Velzen ook Glynor Plet zijn tweede treffer laten aantekenen op een avond waar na de rust de gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt belandde maar Telstar met een zeer warm gevoel de 2021 ouverture de nodige glans gaf in een het helaas leeg BUKO Stadion.

Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl