Tweede Divisie

Koninklijke HFC walst in tweede helft over IJsselmeervogels heen

Gisterenmiddag stond er een echte topper op het programma in de Tweede Divisie. Koninklijke HFC, voor het duel de nummer drie op de ranglijst, ging op bezoek bij koploper IJsselmeervogels. Na een 1-0 ruststand gooide de ploeg van Gertjan Tamerus alle schroom van zich af: 1-5.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. Eerst bracht Tom Boks redding op een inzet van Danny van den Meiracker. Even later schoot Ahmed El Azzouti van dichtbij over. Na een kleine twintig minuten viel de eerste mogelijkheid voor HFC te noteren. Floris van der Linden draaide goed weg bij zijn tegenstanders en vond met een crosspass Vincent Volkert. De mee opgekomen verdediger schoot voorlangs.

Na een half uur kwam IJsselmeervogels op voorsprong. El Azzouti kon na een goede actie op de linkerkant de bal terug leggen op Maikel de Harder welke de 1-0 kon binnen schieten. Sam van Huffel schoot voor HFC hierna een vrije trap net over het doel waardoor de rust met een 1-0 stand werd bereikt.

Het tweede bedrijf was nog maar anderhalve minuut oud toen HFC op gelijke hoogte kwam. Via Van Huffel kon HFC er snel uitkomen. De middenvelder kon kappen, draaien en schieten. Met enig geluk viel de bal via Gillian Justiana binnen. Hierna was het weer de beurt aan de ploeg van de vertrekkende Ted Verdonkschot. Van den Meiracker kon de bal terug leggen op De Harder maar Boks redde prima op zijn inzet. Nog geen halve minuut later stond de 1-2 op het bord. André Morgan vond met zijn voorzet Joël Donald welke zijn ploeg op voorsprong zette.

Hierna ging het hard. Donald maakte met zijn tweede van de middag de 1-3. Lars Weistra heerstte op het middenveld en bekroonde zijn goede spel met een prachtig doelpunt. Met zijn hak maakte hij de 1-4. En nog was de koek niet op. IJsselmeervogels keek er naar en deed niets. Sam van Huffel kreeg de ruimte om uit te halen. Hij zag de bal via de binnenkant van de paal binnen vallen. 1-5!

IJsselmeervogels kon hier niet veel tegenover zetten. Een schotje van El Azzouti ging net naast. En daarmee was het ook wel gezegd.

Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht Kevin de Visser zijn opwachting maken. Na lang blessureleed maakte de middenvelder zijn rentree in de Tweede Divisie. Dat maakte de middag alleen nog maar mooier.

Door de winst en het gelijke spel van AFC, wat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft, staat Koninklijke HFC bovenaan in de Tweede Divisie. Een prachtig resultaat voor Tamerus en zijn ploeg. Waar gaat dit eindigen?

Tekst: Danny Prinsen