Vierde Divisie

HBC wint en ziet koploper Ajax verliezen, de waakvlam van de hoop brandt volop

HBC was zondag oppermachtig tegen DHSC. De ploeg van Jasper Ketting leidde bij de rust met 2-0, na de rust maakte spits Arno Dijkstra ook zijn derde treffer van de middag.

Bijkomend voordeel voor HBC was dat koploper Ajax met 2-1 onderuit ging tegen Hollandia. Bart Spil en Dennis Jansen scoorden voor de thuisploeg.

Routinier Carlos Opoku deed wat terug voor Ajax.

Hierdoor bedraagt de afstand tot de Amsterdammers, die wel een periodetitel pakten, nog slechts twee punten en hebben de ploegen een gelijk doelsaldo. De waakvlam van de hoop brandt weer volop.

Gevierde man was Arno Dijkstra. Voor de rust kreeg hij vier kansen waarvan hij er twee benutte. Bij de eerste treffer werd hij diep gestuurd en omspeelde hij de uitkomende goalie en behield hij het overzicht. De 2-0 was, net als de derde treffer een kopbal. HBC speelde als vanouds met drie spitsen.

Keeper Bram Verhage had weinig te doen. Jesse Assendelft dribbelde veelvuldig in om een man-meer te creëren op het roulerende middenveld.

Enige heikele moment voor de goal van HBC was halverwege de tweede de helft toen Achraf Nejmi dacht te scoren maar Jesse Assendelft de bal van de lijn zag halen.