Vierde Divisie

Sandro Staal: ‘’We moeten nog groeien als team’’

Driehuis. De hoofdklasse heet tegenwoordig Vierde Divisie en Velsen trapte af tegen Purmersteijn. Met Rohda Raalte, het Drentse Heino (niet te verwarren met het Duitse schlagerfenomeen) , VKW, Westlandia en Hollandia lijkt deze klasse nog sterker dan voorheen.

De formatie van Ronald Dooijeweerd krijgt een zware klus voor de kiezen. Een paar jonge talenten uit de regio dienen samen met de sterkhouders van de afgelopen jaren klassenbehoud te bewerkstelligen. Het is nog even puzzelen voor trainer Ronald Dooijeweerd. Ook wat betreft zijn keepers. Middenveld dynamo Angelo Beck is gestopt en Daniel Zuiverloon sluit pas over een paar maanden aan want de pijlsnelle wingback zit een lange schorsing uit. Ook sterkhouder Marc Kloosterboer ontbrak aan de start, werd later wel ingebracht maar dat betaalde zich nog niet uit.

Rode kaart mede bepalend voor thuisverlies

Er ontspon zich een eenzijdig kat en muis spel. Purmersteijn was technisch heer en meester, creëerde in het eerste bedrijf kans op kans maar paal, lat en voortreffelijk keeperswerk van Velsen-goalie Dennis Flecken voorkwam een grote voorsprong voor rust. Het werd er naar 40 minuten spelen niet eenvoudiger op voor Velsen. Misha Plug ging voor de bal, was iets te laat met zijn tackle en werkte de snelle spits van de gasten een meter buiten de zestien naar de grond. Plug ging er met direct rood vanaf. Tien minuten daarvoor werkte Job Alderliefste een voorzet half weg en randje strafschopgebied vuurde een ijverige vrij gelaten middenvelder van de gasten de bal kiezelhard en geplaatst vlak langs de paal; 0-1.

Na de pauze bleef Purmersteijn grossieren in het missen van kansen en mogelijkheden en tot minuut 88 leek er voor hen weinig tot niets aan de hand. Toen manifesteerden twee wisselspelers zich plotseling. Eerst zag Nabil Haddouzi zijn inzet geblokt worden en in werkelijk de allerlaatste minuut een cruciaal moment. Jur Pluimert leek een duel met een centrale verdediger middels handig zijn lichaam te gebruiken te winnen en scoorde de niet meer verwachte gelijkmaker. Scheidsrechter Kok was echter onverbiddelijk.’’ De verdediger werd onreglementair uit balans gebracht, dus geen goal,’’ reageerde de leidsman zonder enige twijfel in zijn stem.’’ Het leidde tot wat emotionele taferelen langs de kant bij zowel de technische staf als een enkele boze supporter. Neemt niet weg dat Velsen de hele wedstrijd achter de overbekende feiten aanliep en nauwelijks kansen kon creëren tegen een leuk combinerende tegenstander die echter ‘’vergat’’ de trekker meerdere keren over te halen.

‘’Blij dat ik weer speel maar het moet beter als team’’

Sandro Staal, de 28-jarige linker centrale verdediger kon terugkijken op een solide partij na twee jaar zwaar blessureleed. Sandro:’’ Twee operaties vanwege kruisband en kraakbeen gedoe. Die blessure ellende kostte mij twee jaar en duurde veel langer dan ik had verwacht. Het ging persoonlijk best wel lekker vandaag maar soms ook nog wat onwennig. Bij het inspelen van een medespeler speelde ik de bal te vaak naar een medespeler met een verdediger in zijn rug zodat we ons er niet onderuit konden spelen en de aanval te kiezen. Ons spelsysteem kwam er vandaag niet helemaal uit en dat moet beter.

We speelden tegen een goede tegenstander maar wij zullen conditioneel nog moeten groeien en we moeten ook aan elkaar moeten wennen met al die nieuwe spelers. Dat moet echt beter willen we kunnen duelleren op dit niveau,’’ analyseerde de liefhebber die bij Hollandia Tuitjenhorn zijn eerste voorzichtige stapjes op het voetbalveld zette en als C-tje al bij AFC,34 in Alkmaar neerstreek en nog even na afloop in het clubhuis met Martin Haar een onderhoudend onderonsje had.