Zondag 4e klasse C

DSS maakt het zichzelf moeilijk

DSS kwam met de schrik vrij tegen Rivierwijkers. Tien minuten voor tijd incasseerde de ploeg van Marcel Looij uit een strafschop de 1-2, maar na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren de punten binnen middels een 3-2 overwinning. Daardoor doet DSS nog volop mee in de kampioensrace in de zondag vierde klasse C.

,,We maken het ons zelf wel erg moeilijk. We maken steeds de verkeerde keuzes’’, was de analyse van trainer Marcel Looij. Dat had hij goed gezien, want voor rust was het aanvallend behoorlijk armoedig wat DSS liet zien. En omdat de thuisploeg op het middenveld al snel werd afgejaagd kwam de ploeg nauwelijks aan voetballen toe.  Al na zeven minuten stond DSS achter. Rivierwijkers kon naar hartenlust combineren. Een schitterend afstandsschot van de Utrechters was doelman Pim Quaars te machtig.

Pas na een kwartiertje kreeg DSS zijn eerste kansje. Een schot van Jasper Besjes ging voorlangs. Diezelfde Besjes kreeg vijf minuten voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid op vijf meter van de goal, maar hij verprutste de voorzet van Lucas Hermans. De doorgeschoten bal was ook niet besteed aan Nick Wals, die er vlak achter stond.

Toch werd het voor rust nog gelijk, al kan DSS niet trots zien op de manier waarop het doelpunt viel. De keeper van de gasten ging gruwelijk in de fout bij een onschuldig balletje . Hij struikelde half, waardoor de bal onder hem door ging. Sam van Vliet was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

Bij die actie had de doelman zichzelf zo ernstig geblesseerd – op zijn hoofd gevallen – dat hij niet meer verder kon. Een veldspeler verving hem. Desondanks was het de keeper aan de andere kant die het het moeilijkst had in de blessuretijd. Quaars moest handelend ingrijpen bij een venijnige aanval van de gasten.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd lange tijd richting een remise. DSS deed veel te weinig in de aanval. Alleen Besjes kwam een paar keer in schietpositie, maar zijn pogingen misten ‘grinta’. En Rivierwijkers was blij dat ze het met dit tempo volhielden.

Tien minuten voor tijd kreeg Rivierwijkers een penalty. De bal plofte op de arm van een Haarlemse verdediger in de zestienmeter. Quaars keerde in eerste instantie de inzet vanaf elf meter, maar moest zich na de rebound toch gewonnen geven: 1-2. Bijna vanuit de aftrap kwam DSS echter weer op gelijke hoogte. Een terugspringende bal werd ditmaal wel met de nodige energie door Jasper Besjes ingeschoten.

Bij de conditioneel gesloopte gasten was het beste er wel van af. Eindelijk wist DSS, al was het dik in blessuretijd, daar van profiteren. Ruben Roos mocht met een prachtige uithaal de winnende binnenschieten. Rick van der Vuurst de Vries had de onverdiende 4-2 nog op zijn schoen, maar hij schoot naast. Daarmee illustreerde hij treffend wat trainer Looij al een tijdje wist: ,,We scoren zo moeilijk.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom