Zondag 1e klasse A

Velsen ondanks gelijkspel op slechts twee punten van koppositie

RKVV Velsen was bij een zege op Hillegom zowaar medekoploper geweest. Het duel eindigde in 1-1, maar de kans op promotie en de titel is nog levend. Velsen staat nu ‘slechts’ vijfde maar de drie koplopers hebben maar twee punten meer. De Dijk staat vierde en heeft nog een inhaalduel tegoed. De ploeg heeft de minste verliespunten.

Velsen opende via Jimmy van Dijk de score. De lange verdediger debuteerde al op zijn vijftiende onder Sven Roomeijer in EDO-1. Hij kwam drie jaar geleden uit de jeugd van EDO naar HFC en speelde daar vooral in Onder-21 en zaterdag -1.

 

Jimmy van Dijk is lang, kopsterk en beschikt over een goede sliding/tackle.Hij vormt dit seizoen een duo met Tim Stegeman.

Ook een ex-HFC, ook daar gewogen en te licht bevonden voor het eerste elftal, maar in Driehuis één van de sterkhouders. Stegeman speelde in de jeugd van Almere City.

Hij mocht bij HFC een paar keer meetrainen met de eerste selectie, maar brak niet door. De centrale verdediger heeft een schitterende pass in zijn linker.

 

Velsen scoorde vlak voor de rust via Van Dijk, maar invaller Dylano Wegkamp stuurde Thijs Knapp na een uur weg en die zorgde voor de 1-1.

 

Wesley van Vuren, die naar Rijnvogels vertrekt, was nog dicht bij de zege voor de thuisploeg. Hij kopte op de lat. Niels van Veen vond Dennis Flecken op zijn weg.

Jort Nierop ontbrak vanwege een blessure.