IJmuiden weer ouderwets

Na een aantal wedstrijden onder het niveau gespeeld te hebben was er in nacompetitie-wedstrijd tegen Wartburgia, als tweede geëindigd in de derde klasse A, een ouderwets IJmuiden te zien. Het slot van de wedstrijd was spectaculair.

Met veel druk en passie, voetballend had IJmuiden een zeer goede start. Na dertien minuten stond de 0-2 op het scorebord door doelpunten van Joshua Dominggus en Delano Post. Dit bleek niet de genadeklap voor Wartburgia. Zij gingen op zoek naar de aansluitings treffer en David van Paridon had hiervoor de kans. Keeper Max Wester tikte de bal over de lat.

In de 23e minuut scoorde Daan Tuerlings de 1-2 waarna Wartburgia het betere van het spel kreeg. Beide teams streden voor ieder vierkante meter kunstgras maar IJmuiden gaf niets weg en bleef gevaarlijk in de omschakeling. David Paridon kreeg de kans op de gelijkmaker maar hielp de kans zelf om zeep.

In de tweede helft startte Wartburgia ontketend en IJmuiden mocht van geluk spreken dat Niek Remijn een grote kans op de gelijkmaker onbenut liet. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide teams. Daan Teurlings en Milan van Essen wisten deze voor IJmuiden niet te benutten. Ondanks de zon en de hoge temperatuur bleef er door beide teams volop strijd geleverd worden waarbij Wartburgia iets gevaarlijker was dan IJmuiden. Joshua Dominggus, Wesley Heeres en Delano Post kregen de kans de wedstrijd op slot te gooien maar deden dat niet.

In de tachtigste minuut had Daan Tuerlings de gelijkmaker op zijn slof maar Max Wester voorkwam dit. Wartburgia bleef drukken en IJmuiden bleef met moeite overeind maar bleef gevaarlijk in de omschakeling. De toeschouwers genoten van de inzet en strijd die beide teams leverden. Een schot vanaf rand zestien meter van Milan Besselink betekende in de negentigste minuut de gelijkmaker, 2-2.

Verlengen met een slijtageslag als gevolg hing in de lucht. Delano Post had hier geen trek in en op aangeven van Raoul v.d. Berghe liet hij met een listig puntertje in blessuretijd Tim Stam kansloos, 2-3. Gedacht werd dat scheidsrechter Robert Westland af zou fluiten maar hij liet nog een paar minuten doorspelen en daarin was het  billenknijpen voor IJmuiden maar na het laatste fluitsignaal van deze middag was de vreugde bij het team van Anthony Correia groot.

De tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse is op 8 juni. IJmuiden speelt dan wederom een uitwedstrijd. Deze keer tegen Purmersteijn.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras.