MidWest Cup

Bloemendaal met dubbele cijfers voorbij Vogelenzang

De openingswedstrijd van de MidWest Cup in poule J is een eenvoudige prooi geworden voor Bloemendaal. In Vogelenzang werd de plaatselijke SV met ruime cijfers verslagen. De score liep op tot 0-10.

De bezoekers begonnen het duel furieus. Grote kansen voor Dwayne van Kol, Melvin Jordaan en Friso de Jager werden echter niet meteen omgezet in treffers, maar binnen het kwartier was het alsnog raak. Melvin Jordaan opende de score op aangeven van Tim Joon. Vier minuten later was het opnieuw raak. Tim Beeren stond op de juiste positie om een rebound binnen te werken. Direct daarna besliste Jordaan het duel door op mooie wijze de 0-3 op het scorebord te zetten. Met een streep ramde hij de bal in de bovenhoek.

Vogelenzang verscheen een enkele keer voor het doel van Bloemendaal, maar was dan wel gevaarlijk. Maurice van Haaster kreeg de grootste kans om voor zijn ploeg te scoren, echter vond hij de nieuwe doelman van Bloemendaal, Barry van den Brink, op zijn pad. De rebound werd bijna benut door Bart Muller, maar weer had Van den Brink een uitstekende reactie.

Direct daarna viel aan de andere kant wel het vierde doelpunt van de wedstrijd. Bloemendaal-talent Ruben Visser schoot de bal voorbij Brian Gorter. De doelman van Vogelenzang kreeg in de eerste helft vier treffers om zijn oren, maar liet regelmatig zien uit het juiste hout te zijn gesneden.

In het tweede bedrijf liep de score snel verder op. Friso de Jager kopte de 0-5 tegen de touwen, Tim Joon kon simpel de 0-6 op zijn naam zetten en invaller Lars van Eck scoorde de zevende Bloemendaalse treffer. Rachid Harraou bekroonde zijn debuut voor de derdeklasser met een treffer: 0-8. Met nog tien minuten te spelen scoorde Lars van Eck zijn tweede van de avond, waarna Joost van den Boogaard de monsterscore een gezicht gaf. Met zijn slotakkoord bepaalde hij de endstand op 0-10.

Vogelenzang-trainer Felix Aerts was na afloop realistisch. “Dit is wel even een eyeopener. Vooraf wisten we natuurlijk dat dit een sterke tegenstander was, maar ook conditioneel is er nog veel werk aan de winkel.” Zijn collega aan de andere kant Frank Drogtrop was met name blij, omdat hij veel spelers de nodige minuten had kunnen laten maken. “De eerste wedstrijd zit erop. Ze hebben lekker kunnen rennen.”