Tweede Divisie

GVVV stopt opmars Koninklijke HFC

Koninklijke HFC heeft de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen GVVV kansloos met 0-2 verloren. Door de nederlaag kwam er een eind aan de serie van zeven duels waarin HFC ongeslagen bleef. Of het feit dat acht BVO’s hadden aangegeven dat ze deze wedstrijd spelers wilden bekijken reden was voor het slechte spel van de Haarlemmers zal altijd een vraag blijven.

Feit is dat HFC geen moment in het goede spel van de laatste weken kwam en de ploeg een dramatische wedstrijd speelde. Wellicht dat aankomende dinsdag in Veenendaal in de wedstrijd voor de KNVB-beker revanche kan worden genomen voor de teleurstellende partij van zaterdagmiddag.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor HFC, ook omdat GVVV voortdurend in de buitenspelval van de HFC-verdediging liep. Toen de Veenendalers dat door kregen werden ze gevaarlijker. Dat bleek snel toen de razend snelle Soufiane Laghmouchi fraai inschoot, maar Gerard van Rossum even mooi redde ten koste van een corner. GVVV was veel feller dan de thuisclub en ook gevaarlijker. Halverwege de eerste helft behoedde Van Rossum zijn ploeg opnieuw voor een achterstand door een fraaie kopbal uit een corner weer tot corner te duiken.

HFC-Voetbal-in-Haarlem
Daniël van Son (© Pim Hols)

HFC speelde nerveus en trok zich terug. In de 34ste minuut was het weer Van Rossum die applaus oogste met een geweldige redding. Maar een domme overtreding in de HFC-verdediging werd bestraft met een strafschop die door Laghmouchi werd benut en een goede minuut later scoorde dezelfde speler opnieuw: 0-2. HFC was volledig de weg kwijt. Van Son schoot in kansrijke positie over en Sterling kreeg, ogenschijnlijk omdat hij vier man passeerde, een vrije trap tegen. Ook de scheidsrechter bakte er niets van en trapte in iedere valpartij van de Veenendalers. Zonder eigenlijk maar een goede kans voor HFC kwam de rust met een 0-2 stand.

De eerste GVVV-aanval na rust, direct na de aftrap, werd weer door doelman Van Rossum gered en een minuut later kreeg Gertjan Tamerus, die geen moment in de wedstrijd zat, een goede kans maar schoot naast. Roy Castien probeerde een paar afstandsschoten, maar ook de topscorer van de Tweede Divisie bereikte niet zijn goede niveau. De achterhoede van de Haarlemmers stond goed in de tweede helft, Kevin de Visser liep de longen uit zijn lijf, maar niets lukte.

Coach Verdonkschot probeerde met een tactische wissel in de 73ste minuut het tij te keren. Danny Hols en Oscar Wilffert, die een gele kaart had gekregen, werden vervangen door Ilias Bronkhorst en Stephen Olsthoorn, maar ook dit werkte niet. Bij weer een scheidsrechterlijke dwaling reageerde Roy Castien fel, hetgeen hem geel kostte en vijf minuten voor tijd kreeg Castien de beste kans van de wedstrijd, maar hij schoot naast.

Een prachtige dubbele regenboog boven het veld bracht GVVV nog twee kansen en symptomatisch was wel de schietkans die Kevin de Visser, de beste HFC-er de tweede helft, nog kreeg. Zijn schot werd niet meer dan een rolletje. Het is te hopen dat de ploeg dinsdag voor de beker weer ouderwets voor de dag komt. Deze wedstrijd was het niets en werd er terecht verloren van een fellere, slimmere en betere tegenstander.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.